YÜKLENİYOR

Hakkımızda

10 Mart 1975 te kurulan Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası,   ilk olarak, Orta mahalle Eski Pirinç Pazarı N0:24 de faaliyete geçmiş olup, sırasıyla, Orta Mah Emirhan Yokuşu N0:1 kat 2'de, Orta Mahalle Terme caddesi Menteşoğlu İşhanı kat 4'de hizmet verdikten sonra, 2000 yılında Çay Mahallesi Küçük Hamam…

Devamı

İletişim Bilgileri

Telefon

0362 833 13 60
0362 833 77 30

E-Posta

bilgi@carsambatso.org.tr

Adres

Çay Mahallesi Küçük Çay Mahallesi Hamam Sokak. No:2/B, 55500 Çarşamba/Samsun

K1 Yıldızlı Yetki Belgesi

K1* Belgesinin İlk Kez Alınması

TİCARİ AMAÇLA YAPILACAK ŞEHİRİÇİ EŞYA TAŞIMACILIĞI
 
1 - Yetki Belgesi Başvuru Dilekçesi (firma yetkilisi tarafından imzalanıp, kaşe vurulacaktır) (dilekçe örnekleri aşağıdadır) Yetkililerden birine ait cep numarası belirtilmelidir.
2 - Taşımacı gerçek kişi ise ilgili kişinin, tüzel kişilik ise temsile yetkili kişinin adli sicil kayıtları tarafımızdan sorgulanacaktır.
3 - Tüzel kişiliklerde firmayı temsil ve imzalama yetkili kişi/kişilerin imza sirküleri fotokopisi,
4 – Tüzel kişiliklerde yetkilinin atandığı ticaret sicil gazetesinin onaylı sureti,
5 – Tüzel kişiliklerde Oda Kayıt veya Faaliyet Belgesi aslı (son 6 ay içerisinde alınmış olması gerekli)
6 – Gerçek ve Tüzel kişiliklerde Vergi Levhası fotokopisi,
7 - Yetki belgesi talep edene ait araçların sahiplik kısmının ruhsat fotokopileri,
8 - Yetki belgesi alacak olan gerçek kişiler ile taşıma kooperatifleri dahil tüzel kişilerin kendi adına kayıt ve tescil edilmiş kendi ağırlıkları dahil taşıma kapasitelerinin 3500 kg geçmemiş (kamyonet) olması,
10 – Tüzel kişiliklerin KEP adresinin bulunması (şart 31.12.2023 tarihine kadar sağlanmalıdır)

ÖNEMLİ NOTLAR:

K1* : Kamyonet cinsi araçlar azami yüklü ağırlığı 3500 kg ve aşağısı ile nakliyecilik faaliyeti yapılabilir. Ayrıca 3500 kg aşağısı araçlar ile kurtarıcı faaliyeti yapılabilmektedir.

1 - Yurt içi eşya/yük taşımalarında, K1* yetki belgesi sahipleri, yalnız kendi adına kayıt ve tescil edilmiş öz mal “Ticari” taşıtları taşıt belgelerine kaydettirerek kullanabilirler. Hususi olarak tescil edilen araçlar K1* belgesine eklenememektedir. Kiralanan araçlar eklenemez.

2- Vekaletli işlemlerde ilgili vekalette T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı isminin geçmesi ve yapılacak işlemlerin belirtilmesi gerekmektedir. Genel vekaletlerde bahse konu açıklama bulunmadığı taktir de vekalet geçersizdir. Geçerli vekalet olmaması durumunda FR-OS-039-00 K Yetki Belgesi Yetkilendirme Dilekçesi’nin doldurulması gerekmektedir.

3- Faal vergi mükellefi olmayan yetki belgesi sahiplerinin faaliyetleri, durumun tespit edildiği tarihte geçici olarak durdurulur. Bu şekilde faaliyeti geçici olarak durdurulan yetki belgesi sahiplerinin yeniden faal vergi mükellefi olmaları halinde faaliyetlerine izin verilir. Dendiğinden dolayı faal vergi mükellefiyetini kapattığınız zaman faaliyetiniz geçici olarak durdurulacaktır.
 
4-Karayolu Taşıma Yönetmeliğinin 24/3-c,ç maddeleri gereği; 30 takvim günü veya daha fazla bir süre geçerli araç muayenesi olmayan ve sigortası yaptırılmayan taşıtlar, yetki belgesinden re’sen Bakanlık sistemi üzerinde düşülecektir.

Ticari taşımacılık yapacak şahıslar için (K1* yetki belgesi için)

• Müracaat Dilekçesi,
• Ruhsat Fotokopisi,
• Vergi Levhası Fotokopisi,

Ticari taşımacılık yapacak tüzel kişilikler için (K1* yetki belgesi için)

• Müracaat Dilekçesi,
• İmza Sirkü Fotokopisi,
• Oda Kayıt veya Faaliyet Belgesi aslı, (Son 6 Ay içerisinde alınmış olması gerekmektedir)
• Yetkililerin atandığını gösteren son ticaret sicil gazetesi aslı gibi onaylı sureti, (Son 6 Ay içerisinde alınmış olması gerekmektedir)
• Vergi Levhası Fotokopisi,
• Ruhsat Fotokopileri,

Paylaş :