YÜKLENİYOR

Hakkımızda

10 Mart 1975 te kurulan Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası,   ilk olarak, Orta mahalle Eski Pirinç Pazarı N0:24 de faaliyete geçmiş olup, sırasıyla, Orta Mah Emirhan Yokuşu N0:1 kat 2'de, Orta Mahalle Terme caddesi Menteşoğlu İşhanı kat 4'de hizmet verdikten sonra, 2000 yılında Çay Mahallesi Küçük Hamam…

Devamı

İletişim Bilgileri

Telefon

0362 833 13 60
0362 833 77 30

E-Posta

bilgi@carsambatso.org.tr

Adres

Çay Mahallesi Küçük Hamam Sokak. No:2/B, 55500 Çarşamba/Samsun

Okul - Sanayi İş Birliği Protokolü Tanıtıldı.

Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası & Çarşamba Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü ve Çarşamba Mesleki ve Teknik Lisesi arasında imzalanan Sanayi Okul İş Birliği Protokolü ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından uygulanan Sanayide Kadın Eli Projesi tanıtım toplantısı gerçekleşti.

Çarşamba Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleşen tanıtım toplantısına Çarşamba Kaymakamı Doç. Dr. Şükrü Yıldırım, Çarşamba Ticaret Ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Sonkaya, Çarşamba Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Mehmet Dalgıç, Çarşamba Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Mehmet Önder, Bölgesel Kalkınma Proje Ofisi Müdürü Reyhan Arslan ve Çarşamba OSB yatırımcıları katıldı.

Program Bölgesel Kalkınma Proje Ofisi Müdürü Reyhan Arslan ve Okul Müdürü Mehmet Önder’in sunumu ile gerçekleşti.

Protokol kapsamında Okul ile İşletme teknik işbirliğinde; yukarıda belirtilen alanlarda, yeni teknik ve yöntemlere dayalı atölye kurulmasını deneyim paylaşımını ve istihdam odaklı işbirliği sağlanması hedefleniyor.

Kurslar, Eğitim Programları, Seminer ve Konferanslar ile Teknik Gezileri içeren protokol kapsamında ilk olarak Mayıs Sonuna Kadar Bilgisayarlı Mobilya İç Mekan Tasarımı Eğitimi, Elektrostatik Toz Boyacısı Geliştirme ve Uyum Eğitimi, Gazaltı Kaynakçılığı Geliştirme ve Uyum Eğitimi, Oksi-Gaz Kaynakçılığı Geliştirme ve Uyum Eğitimi için başvuruları alınarak, yaz boyunca kursların açılması sağlanacak.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından uygulanan Sanayide Kadın Eli Projesi kapsamında açılacak kurs programlarında kadın katılımcı kontenjanı bulundurularak, eğitim alan kadınların doğrudan sanayide istihdamı sağlanacağına değinildi.

Toplantı sorular ve talepler ile devam etti.

Toplantı sonunda Başkan Ayhan Sonkaya;

‘’ Çarşamba Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyete geçen ilk 8 firmada toplam 1000 kişinin istihdamı sağlandı. Fabrikaların tamamı faaliyete geçtiğinde nitelikli personel ihtiyacı giderek artacak. Bu kapsamda sizlerin ihtiyacına cevap verebilmek ve OSB alanımıza yeni Meslek Lisesini kazandırana dek en doğru çözümle sizleri desteklemek istedik. Programlara desteğiniz için teşekkür ediyorum.’’ Dedi.

Program dilek ve temennilerin ardından, toplu fotoğraf çekimi ile tamamlandı.