.: Sokağa çıkma yasağı Görev Belgesi Düzenlenmesi

2021-04-29
İçişleri Bakanlığı tarafından 29.04.2021 tarihinde yayımlanan Genelgede üretim, imalat, tedarik ve lojistik sektörleri başta olmak üzere bakanlıkça yayımlanan önceki Genelgeler ile muafiyet tanınan işyerlerinde çalışan görevliler için bu işyerlerinin yetkililerince oluşturulan tüm belgelerin geçerliliğinin 2 Mayıs 2021 Pazar günü saat 24.00'de sona ereceği bildirilmiştir.

29 Nisan 2021 Perşembe gününden itibaren muafiyetler kapsamında bulunan işyeri/fabrika/imalathane gibi yerlerde çalışan kişilerin, e­-devlet platformunda yer alan İçişleri Bakanlığı e­-başvuru sistemi üzerinden Görev belgesi başvurusunda bulunması gerekmektedir.

E­-başvuru sisteminden görev belgesi talebinde bulunulması sonrasında başvurucunun sosyal güvenlik numarasına göre halen çalışmakta olduğu işyeri sicil numarası belirlenecek ve işyerinin faaliyet alanına göre tespit olunan NACE kodunun muafiyet kapsamında kalıp kalmadığı kontrol edilecektir.

-------------

Nace koduna göre muafiyet kapsamında bulunan üyelerimizin aşağıdaki bağlantıyı kullanarak görev belgesi alım işlemlerini e-devlet üzerinden uygulamaları gerekmektedir. Sistemin yoğunluk nedeniyle çalışmaması durumunda haberimiz ekinde yer alan belge formatını kullanarak geçici görev belgesi oluşturulabilmektedir. Manuel olarak oluşturulan görev belgelerinin geçerlilik süresi 2 Mayıs 2021 tarihinde sona erecek olup, bu tarihten itibaren görev belgelerinin e-başvuru sistemi üzerinden oluşturulması gerekecektir.

Nace koduna göre sorgulama yapan, İçişleri Bakanlığı'nın e-başvuru sayfasına ulaşmak için aşağıdaki linki tıklayınız.

-Açılan sayfada ,
1-Başvuru türü çalışma muafiyet izin işlemleri
2-Alt başvuru çalışma muafiyet izin belgesi verilmesi
3-Devam et
4-Standart başvuru metni : ilgili genelge kapsamında sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulan iş yerime gitmek üzere aşağıda belirttiğim gün ve saat aralığında izinli sayılmak istiyorum.
5-Dosya yükle ekranından, bilgisayardan, telefondan fotoğrafını çektiğiniz, vergi levhası, faaliyet belgesi veya işyeri tarafından verilen izin belgesini yükleyebilirsiniz.
6-Şu an bulunduğunuz adres (ikamet adresiniz+il+ilçe)
7-Başvuru onayı kısmına büyük harf ile EVET yazılır ve başvur butonuna tıklanır.

Başvuru tamamlandığında izin belgesini pdf formatında indirerek yazdırabilir ya da telefona kaydederek gösterebilirsiniz.

Not: Aşamalar ile ilgili görsel anlatıma, aşağıda bu duyurunun dosyaları bölümündeki muafiyet_belgesi_adimlari yazısına tıklayarak ulaşılabilmektedir.
-------
Personel için de e-devlet üzerinden giriş yapılarak, e-başvuru üzerinden izin alınması gerekmektedir. Sistem yoğunluğundan dolayı giriş yapılamadığı durumlarda e-devlet üzerinden sosyal güvenlik kayıt sorgulama kısmından alınacak belge ya da aşağıdaki bu duyurunun dosyaları kısmında yer alan görev belgesi ile 02.05.2021 tarihine kadar yasaklardan muaf olunacaktır. ( Sadece SGK'lı çalışan). Alınan belgeleri işveren olarak imzalamanız gerekmektedir,

Konu ile ilgili Genelge ve manuel oluşturulacak görev belgesi formatı ve ilgili yazı için aşağıdaki bu duyurunun dosyalarını indiriniz.

gorev_belgesi
muafiyet_belgesi_adimlari
Mesleki Ve Teknik Eğitim İş Birliği Protokolü Hk.
Covid-19 Kapsamında Mikro ve Küçük İşletmelere Hızlı Destek Programı
Motorlu Kara Taşıtları Alım Satım Sorumlusu (Seviye 5) MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi Belgelendirme Sınavı (OCAK 2022)
Elektronik ortamda, sigorta acentelerine yönelik olarak "KVKK Mevzuatı ve Uygulamaları" konulu bilgilendirme semineri
Ticaret Bakanlığı'nın yayımladığı Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik
İş Yerleri İçin Afet Farkındalık Eğitimi
HepsiTürkiye'den Eğitim Programı Hk.
11 ,YÖREX İkili İş Görüşmeleri Hk.
Yangın/Sel Felaketi Yardım Kampanyası
MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi Belgelendirme Sınavı
Kişisel Markalaşma ve Pazarlama Eğitimi
Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı ve World Ecommerce Forum (Worldef) iş birliğinde işletmelere yönelik Deneyimden Geleceğe E-Ticaret ve E-İhracat Liderler Buluşması