.: ikinci El Motorlu Kara Taşıtı Alım Satım Sınavı ve Büro Yönetimi Mesleki Eğitim Projesinde Başarılı Olan Adaylar Mesleki Yeterlilik Belgelerini Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odasında Düzenlenen Törenle aldı.

2018-11-06

13 Şubat 2018 Tarihli 30331 Sayılı Resmi Gazetede Yayımlanarak yürürlüğe giren ikinci el motorlu kara taşıtlarının ticareti hakkında yönetmeliğe istinaden,   gerçek ve tüzel kişi tacirler ile esnaf ve sanatkârların ikinci el motorlu kara taşıtı alım satım faaliyetlerini kapsayan Mesleki Yeterlilik Belgesi sınavı Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde 26-28 Ağustos 2018 tarihlerinde gerçekleştirilmişti.

Yazılı ve Uygulama sınavlarında başarılı olanlara belgeleri Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odasında düzenlenen törenle verildi.

Gerçekleştirilen Törene Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sn.Ahmet YILMAZ,  Meclis Başkanı Sn.Muharrem YARALI, Yönetim Kurulu Üyesi Sn.Kerim ÇAKIR, Çarşamba Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Üyesi Sn.Sezai ATSAN, Çarşamba İlçe Emniyet Müdürü Sn.Turgay BEGEN, Çarşamba Halk Eğitim Müdürü Sn.Enver ŞAHİN, Çarşamba Bedensel Engelliler Dernek Başkanı Sn.Mustafa UÇAR katıldı.

Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sn.Ahmet YILMAZ yaptığı açıklamada; ‘Ticaret Bakanlığı tarafından yayımlanan “İkinci El Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti Hakkında Yönetmelik” ile hali hazırda ikinci el araç alım-satımı yapanlar ve bundan sonra sektörde çalışacak veya işyeri açacak kişiler için mesleki yeterlilik belgesi zorunluluğu getirilmişti. Bölgemizde faaliyetini sürdüren ve yeni iş yeri açmak isteyenlere yönelik mesleki çalışmalarımız devam etmektedir. Bu kapsamda Motorlu Kara Taşıtı Alım Satım Sorumlusu Seviye 5 mesleki yeterlilik sınavını düzenledik. Odamıza üye olsun ya da olmasın tüm firmalarımızın belgelendirme çalışmalarında desteğimizi sürdürmeye devam edeceğiz, Belgesini alan firmalarımıza ticari hayatlarında başarılar diler, mesleki yeterlilik belgelerinin hayırlı olmasını temenni ederim.’ dedi.

Büro Yönetimi Mesleki Eğitim Projesi’ne de değinen Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sn.Ahmet YILMAZ;  ‘Türkiye İş Kurumunun Engelli ve Eski Hükümlülere Yönelik Proje Destekleri 2017-2 döneminde başvurusu yapılan proje komisyon tarafından uygun görülerek onaylanandı ve   Çarşamba Ticaret Borsası, Samsun Çalışma ve İş Kurumu, Samsun Engelliler Federasyonu, Çarşamba Bedensel Engelliler Derneği ve Çarşamba Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü işbirliğinde uygulandığını, Projenin Amacının, Samsun ili Çarşamba ilçesinde 10 Bedensel Engelliye Büro Yönetimi ve Sekreterlik alanı, Sekreterlik Mesleki Eğitim alanında 824 saat mesleki eğitim verilerek toplumsal entegrasyonlarının ve rehabilitasyonlarının sağlanması yoluyla istihdam edilebilirliklerine katkı sağlamak olduğunu belirterek, kursiyerlerimizin istihdamı ile ilgili çalışmalarımız devam edecektir. ‘ dedi.

Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası’nda TEKSTİLKENT Toplantısı.
Ankara ASİYAD Yönetim Kurulundan Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası Ziyareti
Çarşamba TSO 'da 49.Girişimcilik Kursu Başladı
ÇTSO Başkanı YILMAZ'dan 23 Nisan Mesajı
Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası’ndan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Sn.Mustafa DEMİR’e Hayırlı Olsun Ziyareti.
Berat Kandiliniz Kutlu Olsun
Samsun ili Oda ve Borsalar Müşterek İstişare Toplantısı, Vezirköprü Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde Vezirköprü ilçesinde gerçekleştirildi.
Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyeleri, TOBB Tarafından Düzenlenen Meclis Üyeleri Bilgilendirme Seminerine Katıldı
Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası'ndan Çarşamba Belediye Başkanı Sn.Halit DOĞAN'a Hayırlı Olsun Ziyareti.
Çarşamba TSO 'da 48.Girişimcilik Kursu Başladı
Aygün Cerrahi Aletler A.Ş Firma Sahibi Sn.Mehmet AYGÜN'den Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası Ziyareti
Saadet Partisi Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sn.Salih ŞEN’den Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası Ziyareti
Çarşamba Belediye Başkan Adayı Sn.Av.Halit DOĞAN Ziyareti
İstihdam Seferberliği 2019 Samsun Buluşması
Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sn.Ahmet YILMAZ'dan 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü Mesajı
Terme Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sn.Ahmet EKMEKÇİ'den Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası Ziyareti
ÇTSO Başkanı sn. Ahmet YILMAZ'dan 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü Mesajı
Regaib Kandiliniz Mübarek Olsun..
Milli Eğitim Bakanlığı Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Sn.Prof.Dr.Ahmet Emre BİLGİLİ’den Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası Ziyareti
Çarşamba Organize Sanayi Bölgesi’nin tapuları Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sn.Ahmet YILMAZ’a teslim edildi.
İstihdam Seferberliği 2019
Çarşamba Kaymakamı sn.Şükrü YILDIRIM’dan Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası Ziyareti
ÇTSO Başkanı sn.Ahmet YILMAZ'dan 01-07 Mart Muhasebeciler Haftası Kutlaması
İşkur Genel Müdürü sn.Cafer UZUNKAYA’dan Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası Ziyareti
Çarşamba Hukuk Fakültesinde, Kariyer Günleri Programı İcra Edildi
Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası – Ticaret Borsası Tarafından ‘Kenevir Yetiştiriciliği’ Konusu İstişare Edildi.
Çarşamba TSO'da 47.Girişimcilik Kursu Başladı
Çarşamba TSO 'da 46.Girişimcilik Kursu Başladı
Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası Akademik Danınmanı Sn.Mustafa MORTAŞ Ziyareti
CHP Çarşamba Belediye Başkan Adayı Sn.Altan KARABULUT’dan Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası Ziyareti.
Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü, Daire Başkanı Sn.Tuncay MORKOÇ’dan Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası ziyareti
Çarşamba Kaymakamı Sn.Şükrü YILDIRIM’dan Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası Ziyareti
Anadolu Gençlik Derneği Çarşamba Temsilciliğinden Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası Ziyareti
Türkiye Ekonomi Şurası, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Oda-Borsa Yönetim Kurulu Başkanlarının katılımıyla TOBB’da yapıldı