.: Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası’nda Motorlu Kara Taşıtları Alım-Satım Danışmanı (Seviye 4) ve Alım-Satım Sorumlusu (Seviye 5) Sınavları Yapıldı.

2018-08-31

13 Şubat 2018 Tarihinde yayımlanarak yürürlüğe giren ikinci el motorlu kara taşıtı alım-satım yönetmeliğinin ilgili maddeleri gereğince, oto galeri sahiplerinin ve çalışanlarının,Mesleki Yeterlilik Belgesi almaları zorunlu tutulmuştu. Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası da hizmet sınırları dahilinde yer alan Çarşamba, Ayvacık ve Salıpazarı ilçelerinde mevcut oto galerinin ve çalışanlarının Mesleki Yeterlilik Belgesi alabilmeleri için, TOBB MEYBEM A.Ş ile protokol imzaladı.

Protokol kapsamındaki ilk sınavlara başvuru yapan 83 aday, Salı günü Çarşamba Endüstri Meslek Lisesinde Teori sınavına katıldı. Teori Sınavı sonrasında, Çarşamba,Perşembe ve Cuma günlerinde uygulama sınavları,  ES AUTO Ertuğrul SAĞLAM ve HİZMET OTOMOTİV Kadir YANAK ‘ın işyerlerinde yapıldı.

Yazılı ve uygulamalı olarak gerçekleştirilen sınava, MEYBEM Uzman Yardımcısı Sn.Merve UZUN, Mesleki Teknik Öğretmenleri Sn.Mehmet ASLANTEKİN, Arif Hakan YALCIN, Çarşamba Ticaret ve Sanayi  Odası Meclis Başkanı Sn.Muharrem YARALI, Genel Sekreter Sn.Gültekin SÜRÜL ve Proje Ofisi Uzmanı Sn.Oğuzhan KILINÇ ile galeri sahipleri ve çalışanları katıldı.

Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sn.Ahmet YILMAZ yaptığı açıklamada; ‘Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odamız öncülüğünde yapılan Motorlu Kara Taşıtları alanındaki Mesleki Yeterlilik sınavını, Çarşamba, Salıpazarı ve Ayvacıkta bulunan tüm galericilerimizin faydalanması açısından üye ayrımı yapmaksızın gerçekleştirdik, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) iştiraki olan TOBB MEYBEM A.Ş. aracılığıyla sınavlarımızı gerçekleştirdik. Sınav için Ankara’dan ilçemize gelen MEYBEM Uzman Yardımcısı Sn.Merve UZUN, Mesleki Teknik Öğretmenleri Sn.Mehmet ASLANTEKİN ve Arif Hakan YALCIN’a, sınavlar için bizlere yer temin eden Çarşamba Endüstri Meslek Lisesi müdürü Sn Talib ZORLU ve üyemiz olan ES AUTO Ertuğrul SAĞLAM, HİZMET OTOMOTİV Kadir YANAK’a teşekkür ederim. Sınav sonrası alınacak belgeler tüm katılımcılarımıza hayırlı olsun, Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası Mesleki Belgelendirmelere ve gerçekleştirilecek tüm yeniliklere öncü olmaya devam edecektir.’ dedi.

Samsun Polis Okulu Müdür Yardımcısı Sn.Ahmet Kadri ÖZASLAN ve Çarşamba ilçe Emniyet Müdürü Sn.Turgay BEGEN Ziyareti
Çarşamba İlçe Emniyet Müdürü Sn.Turgay BEGEN’den Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası Ziyareti
Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sn.Ahmet YILMAZ'ın 30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajı
Başkan YILMAZ'dan Kurban Bayramı Mesajı.
Halkbank Samsun Bölge Koordinatörü Sn.Dursun Ali KILIÇLI’dan Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası Ziyareti
Samsun Valisi Sn.Osman Kaymak Çarşamba Ticaret Ve Sanayi Odası’nı Ziyaret Etti.
Ziraat Bankası Bölge Başkanı Sn.Uğur AKDEMİR'den Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası Ziyareti
Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sn.Ahmet YILMAZ'ın ın “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” Mesajı
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Sn.Zihni ŞAHİN’den Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası Ziyareti
Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sn.Salih Zeki MURZİOĞLU’ndan Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası Ziyareti
ÇTSO Başkanı YILMAZ'dan Ramazan Bayramı Mesajı
Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası TS EN ISO 9001:2015 standardına geçiş denetimini başarı ile tamamlandı
CHP Samsun Milletvekili Sn.Kemal ZEYBEK’ten Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası Ziyareti
Çarşamba TSO Başkanı sn.Ahmet YILMAZ'dan Kadir Gecesi Mesajı
Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) Samsun Yatirim Destek Ofisi Koordinatörü Sn.Emre ARSLANBAY'dan Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası Ziyareti
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Sn.Çiğdem KARAASLAN Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret etti.
Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odasında KOSGEB KOBİGEL Projeleri Tanıtım Toplantısı Gerçekleştirildi.
Milliyetçi Hareket Partisi grup başkan vekili ve Samsun Milletvekili Sn.ERHAN USTA’dan Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası Ziyareti
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Hüsnü DEMİRSOY ve Dekan Yardımcısı Doç.Dr.İsmail SEZER'den Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sn.Ahmet YILMAZ'a ziyaret
Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sn.Ahmet YILMAZ'dan 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı Mesajı
Samsun Büyükşehir Belediyesi E.Başkanı ve Samsun Milletvekili Aday Adayı Sn.Yusuf Ziya YILMAZ, Samsun E.AK Parti İl Başkanı ve Milletvekili Aday Adayı Sn.Muharrem GÖKSEL'den Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası Ziyareti
Milli Eğitim Bakanlığı ,Özel Öğretim Genel Müdürü Sn.Kemal ŞAMLIOĞLU’ndan Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası Ziyareti
Engelli ve Eski Hükümlülere Yönelik Proje Başvurusu (2018/2.Dönem) Bilgilendirme Toplantısı Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonunda Yapıldı
Berat Kandiliniz Kutlu Olsun
Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası ve ÇarşambaTicaret Borsası Meclis Üyelerinden TOBB Başkanı Sn.M.Rifat HİSARCIKLIOĞLU'na Ziyaret
Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sn.Ahmet YILMAZ'ın “Miraç Kandili” Kutlama Mesajı
MEDİCLUST A.Ş'nin Kuruluş Protokolü İmzalandı
Ayvacık Ziraat Odası Başkanı Sn.Erdal AVCI'dan Başkan Ahmet YILMAZ'a Hayırlı Olsun Ziyareti..
Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası Meclis ve Meslek Komitesi Seçimleri Tamamlandı.
ÇTSO Başkanı Sn.Ahmet YILMAZ'dan Regaib Kandilli Kutlama Mesajı
Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sn.Ahmet YILMAZ'dan 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü Mesajı
Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası'nda 25.Girişimcilik Kursu Başladı
Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sn.Ahmet YILMAZ'dan 01-07 Mart Muhasebeciler Haftası Kutlaması
Çarşamba OSB Müteşebbis Heyet Toplantısı İcra Edildi.