.: Kadın çiftçi Ayşe Akkuş’dan Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası’na Teşekkür Ziyareti

2017-10-23

Tarım alanında kadın girişimciliğinin güçlendirilmesi ve girişimci kadın çiftçilerin ödüllendirilmesi vesilesiyle üçüncüsü düzenlenen programda Emine Erdoğan, çeşitli kategorilerde proje sahibi kadın çiftçilere ödüllerini takdim etti. Karaaslan ile birlikte ödülünü Emine Erdoğan’dan alan Çarşambalı çiftçi Ayşe Akkuş ‘Ayşe Hanımın Çiftliği’ Manda Yetiştiriciliği projesi ile Türkiye üçüncüsü oldu. Akkuş, Samsun’da düzenlenen 2. Yerel Tohum Buluşması'nda aynı proje ile Samsun birincisi olmuştu.

Tarımda Genç Girişimci Kadınlar Güçleniyor proje kapsamında ‘Ayşe Hanım’ın Çiftliği’ projesi ile  Türkiye 3.sü olan Ayşe Akkuş ve Çarşamba İlçe Tarım Müdürü Osman Akman Çarşamba İlçe Kaymakamı Mustafa Güneyi ve Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Yılmazı makamlarında ziyaret ederek proje hakkında bilgi verdi.

Tarımda Genç Girişimci Kadınlar Güçleniyor projesinde Samsun 1.cisi ve Türkiye 3’cüsü olan Ayşe Akkuş’’ Sahip olduğum işletmenin kapasitesini arttırmak ve modernize etmek amacı ile bu projeye atıldım. Böylece süt üretimini arttırabileceğim ve elde ettiğim sütleri ise katma değerli ürünlere dönüştürerek daha yüksek gelir elde etmeyi amaçlamaktayım. Aynı zamanda verimli ve yüksek kazançlı üretim yapan tesisimin çevremdeki ve bölgedeki işletmeler örnek olabileceğini düşünmekteyim dedi.

Çarşamba İlçe Tarım Müdürü Osman Akman, Bakanlığımızın kadın Çiftçiler konusunda pozitif ayrımcılık politikası izlemektedir. Bu kapsamda ilçe olarak Türkiye’nin en verimli ovasının emektarları olan kadın çiftçilerimize bu anlamda fayda sağlamak istiyoruz. Girişimcilik eğitimlerini tamamladık ve 20 ye yakın proje hazırlanmasına yardımcı olduk. Bunlardan bir tanesi de Ayşe Hanımın Çiftliği adlı proje dir. Bu proje ile dereceye girdik. Hedefimiz diğer projeleri de hayata geçirmek dedi. Aynı zamanda Tarımda Genç  Girişimci Kadınlar Güçleniyor projesinde Samsun 1.cisi ve Türkiye 3’cüsü olan Ayşe Akkuş hanımefendiyi tebrik ederim dedi.

Tarımda Genç  Girişimci Kadınlar Güçleniyor projesinde Türkiye 3.sü olan Ayşe Akkuşu Çarşamba İlçe Kaymakamı Mustafa Güney ve Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Yılmaz İlçemize Türkiye genelinde 3.lük kazandıran Çarşamba İlçe Tarım Müdürü Osman Akman’a İlçe Tarım Müdürlüğü personeline ve Ayşe Akkuşu tebrik ettiler.

Tarımda Genç Girişimci Kadınlar Güçleniyor Programı Proje Yarışmasında birinci olan Çarşamba İlçesi Yeşilova Mahallesinden Ayşe AKKUŞ, Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası Ticaret Borsası Bölgesel Kalkınma ve Proje Ofisini ziyaret ederek böyle bir ofisin Çarşamba ilçesinde bulunmasından dolayı duyduğu memnuniyeti belirtti ve Proje Ofisi Müdürü Mehmet AKBULUT’ a katkılarından dolayı teşekkür etti.

19 Mayıs Üniversitesi Yaşamı Destekleme Topluluğu Ve Samsun Engelliler Federasyonu ,Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası Ziyaret Etti.
Çarşamba Gazeteciler Cemiyeti'nden Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası Ziyareti
Çarşamba TSO'da 20.Girişimcilik Kursu (Engelli ve Eski Hükümlü)
Çarşamba Organize Sanayi Bölgesi Onaylanan Kuruluş Protokolü Kalkınma Bakanlığı'na Gönderildi.
Çarşamba Organize Sanayi Bölgesi Kuruluş Protokolü Onaylandı.
Çarşamba TSO'da 19.Girişimcilik Kursu (Engelli ve Eski Hükümlü)
Mevlid kandiliniz mübarek olsun.
Çarşamba TSO'da 18.Girişimcilik Kursu Başladı (Engelli ve Eski Hükümlü)
Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası Proje Döngüsü Yönetimi Eğitimi
Kırsal Turizm İşletmeleri Destekleri Bilgilendirme Toplantısı Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası’nda Yapıldı
Çarşamba TSO'da 17.Girişimcilik Kursu (Engelli ve Eski Hükümlü)
Çarşamba TSO'da 16.Girişimcilik Kursu (Engelli ve Eski Hükümlü)
Girişimcilik Kursu Mülakat Sonuçları Belli Oldu (16-17-18-19.-20.Gruplar)
Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Kumandan Mustafa Kemal Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 79. yılı
16-17-18-19.20 Girişimcilik Kursu Mülakatları (Engelli ve Eski Hükümlü) Çarşamba TSO'da Yapıldı
Gürcistan-Acara Özerk Cumhuriyeti Ekonomi Bakan Yardımcısı Dr.Konstantine MEGRELİSHVİLİ Çarşamba TSO’da
ÇTSO Başkanı Sn.Ahmet YILMAZ Gürcistan Acara Özerk Cumhuriyeti Heyeti ile Samsun Protokolünü Ziyaret Etti.
Çarşamba TSO Engelli ve Eski Hükümülere yönelik Girişimcilik Eğitimi Kayıtları Başladı.
29 EKIM CUMHURIYET BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN..
Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası Akademik Danışmanı Doç.Dr.Asiye Öznur Ümit’den ÇTSO Ziyareti
Çarşamba TSO Tarafından İstihdam Yaratıcı 6 Projeye Onay
Samsunspor Kulüp Başkanı Sn.Erkut TUTU'dan Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası Ziyareti
Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası’nda Hibe ve Destekler Anlatıldı.
Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sn.Ahmet YILMAZ TGRT EU 'İş Konuşalım Programında..
Denetimli Serbestlik Müdürü Canan Soğukpınar’dan ÇTSO Ziyareti
Devlet Hibe ve Destekleri Bilgilendirme Toplantısı
Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası TOBB Akreditasyon Denetimini Tamamladı.
Çarşamba TSO Başkanı Sn.Ahmet YILMAZ Kamu Üniversite Sanayi İşbirliği (KÜSİ) Planlama ve Geliştirme Kurulu 2017 Yılı 2. toplantısında.
Çarşamba OSB’ye Kuruluş Onayı Alındı
KOSGEB'den KOBİGEL programı ile KOBİlere 500 Milyon lira destek
Bayındırlık ve iskan eski Bakanı Sn.Mustafa DEMİR’den ÇTSO Ziyareti
Başkan YILMAZ'dan Kurban Bayramı Mesajı.
30 Ağustos Zafer Bayramınız Kutlu Olsun ..
Mesleki Yeterlilik ve Uygulamalı Girişimcilik Kursuları Sertifika Töreni Çarşamba Ticaret Borsası Konferans Salonunda Yapıldı (8.9.10.11.12.13.14.15.+ (Salıpazarı ve Ayvacık)
‘Üreten Samsun'un Yıldızları’ ödül töreni
ÇTSO Başkanı Sn.Ahmet YILMAZ'dan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Kutlama Mesajı