.: Çarşamba OSB'de yer tahsisi tamamlanıyor.

Çarşamba OSB'de yer tahsisi tamamlanıyor.

2017-03-02

Çarşamba Belediyesi,  Ticaret ve Sanayi Odası ve Ticaret Borsası tarafından kuruluş çalışmaları devam eden Çarşamba Organize Sanayi Bölgesinde, olumlu gelişmeler devam ediyor. Başbakan Sn. Binali YILDIRIM ve ilgili Bakanların katılımlarıyla alınan Özelleştirme Yüksek Kurulunun 28.12.2016 tarih 2016/104 sayılı Kararında, Çarşamba Şeker Fabrikası uhdesinde bulunan ve OSB arazisi olarak devri talep edilen taşınmazların, Çarşamba Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis heyeti Kuruluncaya kadar, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü’ne tahsis edilmek ve üzerinde Çarşamba Organize Sanayi Bölgesi kurulmak üzere, bedelsiz olarak Maliye Hazinesine devredilmesine karar verildi.

Söz konusu arazilerin devriyle ilgili çalışmalar yapmak üzere, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü, Selahattin ALTUNSOY, Çarşamba Şeker Fabrikası Müdürü Sezgin ÖNCÜ, Tapu Müdürü Sn.Nihat KÜÇÜK, Mal Müdürü Sn.Akif KIRMIZIBAYRAK, Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet YILMAZ’ın makamında bir araya geldiler.

Yapılan çalışmalar neticesinde, Söz konusu OSB arazisinin devriyle ilgili, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü, Selahattin ALTUNSOY ve Çarşamba Şeker Fabrikası Müdürü Sezgin ÖNCÜ, arasında devir protokolü imzalandı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Sn.Ahmet YILMAZ, “Çarşamba Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili, bir aşamayı daha geçtik. Çarşamba Karma Organize Sanayi Bölgesi için üzerinde çalışma yürüttüğümüz Şeker Fabrikasının arka tarafındaki arazinin, Özelleştirme Yüksek Kurulu Kararı ve Sn. Başbakan Binali YILDIRIM'ın imzası ile, bedelsiz bir şekilde OSB kurulmak üzere hazineye devri yapılacaktır.

Çarşamba Karma OSB Müteşebbis heyeti kurulma süreci bittikten sonra bahse konu arazinin tapusu OSB'ye devir edilecektir. Planlanan çalışmalar çerçevesinde en geç 2 ay sonra Müteşebbis Heyet kurulması düşünülmektedir.

Bütün bu iş ve işlemler için Bilim Sanayi Teknoloji İl Müdürü Sn.Selahattin ALTUNSOY, Çarşamba Şeker Fabrikası Müdürü Sn.Sezgin ÖNCÜ,Tapu Müdürü Sn.Nihat KÜÇÜK, Mal Müdürü Sn.Akif KIRMIZIBAYRAK ile bir araya gelerek işlemler üzerinde çalışmalar yaptık.

Bütün işlemler bittikten sonra 10'larca fabrika kurulacak olan Karma Organize Sanayi Bölgesi'nin Çarşamba İlçemize hayırlar getirmesi dileklerimizle, değerli katkılarından dolayı Belediye Başkanımız Sn.Hüseyin DÜNDAR ve Samsun Milletvekilimiz Sn.Fuat KÖKTAŞ Bey'e ve emeği geçenlere sonsuz teşekkür ederiz’ dedi.

Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası TOBB Akreditasyon Denetimini Tamamladı.
Çarşamba TSO Başkanı Sn.Ahmet YILMAZ Kamu Üniversite Sanayi İşbirliği (KÜSİ) Planlama ve Geliştirme Kurulu 2017 Yılı 2. toplantısında.
Çarşamba OSB’ye Kuruluş Onayı Alındı
KOSGEB'den KOBİGEL programı ile KOBİlere 500 Milyon lira destek
Bayındırlık ve iskan eski Bakanı Sn.Mustafa DEMİR’den ÇTSO Ziyareti
Başkan YILMAZ'dan Kurban Bayramı Mesajı.
30 Ağustos Zafer Bayramınız Kutlu Olsun ..
Mesleki Yeterlilik ve Uygulamalı Girişimcilik Kursuları Sertifika Töreni Çarşamba Ticaret Borsası Konferans Salonunda Yapıldı (8.9.10.11.12.13.14.15.+ (Salıpazarı ve Ayvacık)
‘Üreten Samsun'un Yıldızları’ ödül töreni
ÇTSO Başkanı Sn.Ahmet YILMAZ'dan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Kutlama Mesajı
Samsun Sivil Toplum Kuruluşlarından (STK) 15 Temmuz Darbe Girişimi Basın Bildirisi
Çarşamba TSO başkanı Sn.Ahmet YILMAZ’dan Samsun valisi Sn.Osman KAYMAK’a Hayırlı olsun Ziyareti
TOBB Karadeniz Bölgesi Oda-Borsa İstişare Toplantısı
TKDK Proje Kabulleri Toplantısı Çarşamba Ticaret Borsası Konferans Salonunda Yapıldı
Çarşamba TSO'da 14.Girişimcilik Kursu Başladı
ÇTSO Başkanı sn.Ahmet YILMAZ'dan Ramazan Bayramı Mesajı
Milli Eğitim Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanı SN.Atıf ALA ÇTSO'yu Ziyeret Etti
Çarşamba TSO Başkanı sn.Ahmet YILMAZ'dan Kadir Gecesi Mesajı
Samsun LİV Hospital Genel Müdürü Sn.Akif Kırbaş'dan ÇTSO Ziyareti
Çarşamba TSO 'Samsun,Çarşamba, Salıpazarı ve Ayvacık protokolü ile iftarda buluştu
Girişimcilik Kursu Mülakat Sonuçları Belli Oldu (13-14-15.Gruplar)
Çarşamba TSO Salıpazarı’ndaki Üyeleri İle İftar Programında Buluştu.
13. 14. ve 15. Girişimcilik Kursu Mülakatları Çarşamba TSO'da Yapıldı
Çarşamba TSO Ayvacık'daki Üyeleri İle İftar Programında Buluştu.
Çarşamba TSO 7.8.9.10. Meslek Grubundaki Üyeleri İle İftar Programında Buluştu.
Çarşamba TSO 4.5.6. Meslek Grubundaki Üyeleri ve Muhasebeciler İle İftar Programında Buluştu.
Tarımda Genç, Kadın Girişimciliği Güçlendirildi..
Çarşamba TSO'da TSE Tetkiki Tamamlandı
Çarşamba TSO 1.2.3. Meslek Grubundaki Üyeleri İle İftar Programında Buluştu
Çarşamba TSO Girişimcilik Eğitimi Kayıtları Başladı.
Ayvacık Kaymakamı Sn.Emre YEŞİLBAŞ ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Sn.Halil KALAYCI’dan ÇTSO Ziyareti
Çarşamba Belediye Başkanı Sn.Hüseyin DÜNDAR ÇTSO'da
Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezleri (MEYBEM) Sözleşmesi İmzalandı.
Çarşamba TSO'da 12.Girişimcilik Kursu Başladı
ÇTSO Başkanı Sn.Ahmet YILMAZ'ın 'Gençlik ve Spor Bayramı' Kutlama Mesajı
10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında yapılan etkinlik ile Çarşamba TSO’da Başkanlık koltuğuna Sn.Murat GÜNEY Oturdu.
Çarşamba TSO'da 11.Girişimcilik Kursu Başladı
ÇTSO Başkanı Sn.Ahmet YILMAZ'dan Samsun Valisi Sn.İbrahim ŞAHİN'e Ziyaret
MHP Çarşamba İlçe Başkanlığından ÇTSO Ziyareti
Çarşamba Muhtarlar Derneğinden ÇTSO Ziyareti
Çarşamba TSO'da 10.Girişimcilik Kursu Başladı
Salıpazarı Kaymakamı Sn.Hilal KÜSMEZ GÜNAYDIN, Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) Başkanı Sn.Ahmet YILMAZ’ı makamında ziyaret etti.
Çarşamba TSO ve Salıpazarı Belediyesi İşbirliği İle Girişimcilik Eğitimi..
Akademik Danışman Yard.Doc.Dr.Asiye Öznur ÜMİT'den ÇTSO Ziyareti
Salıpazarı Girişimcilik Kursu Mülakat Sonuçları Belli Oldu
Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası -Ticaret Borsası Bölgesel Kalkınma Ofisi Tarafından Düzenlenen 9.Girişimcilik Kursu Nihayette Erdi.
Doğalgaz Sektör Temsilcileri Çarşamba TSO’da Toplandı
Girişimcilik Kursu Mülakat Sonuçları Belli Oldu (9-10-11-12.Gruplar)