.: Sivil Toplum Sektörü Çalıştayı 150 STK Temsilcisinin Katılımıyla Ankara’da Düzenlendi

2017-02-15

Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından yürütülmekte olan “Sivil Toplum Sektörü 2016-2017 Dönemi Programlama Sürecine Hazırlık ve Uygulama Desteği Projesi” kapsamında düzenlenmesi öngörülmüş Sivil Toplum Sektörü Çalıştaylarının ilki 15 Şubat 2017 tarihinde Ankara’da sivil toplum kuruluşlarının geniş katılımıyla gerçekleştirildi.

Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odasından Proje Müdürü Mehmet Akbulut’un katılım sağladığı Çalıştay, Avrupa Birliği Türkiye Delagasyonu Başkan Yardımcısı Gabriel Munuera Vinals ve Avrupa Birliği Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Dr. Mehmet Cangir tarafından yapılan açılış konuşmaları ile başladı. Açılış konuşmalarında sivil toplumun IPA’nın ikinci döneminde (2014-2020) bir “sektör” olarak tanımlanmasının ve sivil toplum kuruluşlarının kapasitelerinin artırılması için sürdürülen çalışmaların önemi vurgulandı. Ardından, Avrupa Birliği Bakanlığı temsilcileri tarafından katılımcılara “sivil toplum sektörü” ve programlama sürecinin işleyişine ilişkin detaylı bilgi verildi. Çalıştayın sabah oturumu, yeni dönemde AB mali yardımları kapsamında sivil toplum kuruluşlarının yararlanabileceği hibe olanaklarının anlatılması ile son buldu.

Çalıştayın öğleden sonra gerçekleşen oturumunda, sivil toplum kuruluşlarının önceliklerinin neler olduğu ve sivil toplum sektörünün programlama sürecine aktif katılımlarının nasıl sağlanabileceği konuları tartışıldı. Ayrıca katılımcılar, önümüzdeki programlama döneminde sivil toplum kuruluşlarını desteklemek için tasarlanacak projelere ilişkin görüş ve önerilerini sunma imkanı buldular.

Çalıştay, Avrupa Birliği Bakanlığı Müsteşarı Büyükelçi Selim Yenel’in kapanış konuşması ile son buldu. Konuşmasında Türkiye-Avrupa Birliği mali işbirliğinin önemine değinen Büyükelçi Selim Yenel, AB fonlarından daha etkin bir şekilde faydalanılabilmesi ve daha çok projenin hayata geçirilebilmesi için sivil toplum kuruluşlarına önemli görevler düştüğünü ifade etti.

KOSGEB'den KOBİGEL programı ile KOBİlere 500 Milyon lira destek
Bayındırlık ve iskan eski Bakanı Sn.Mustafa DEMİR’den ÇTSO Ziyareti
Başkan YILMAZ'dan Kurban Bayramı Mesajı.
30 Ağustos Zafer Bayramınız Kutlu Olsun ..
Mesleki Yeterlilik ve Uygulamalı Girişimcilik Kursuları Sertifika Töreni Çarşamba Ticaret Borsası Konferans Salonunda Yapıldı (8.9.10.11.12.13.14.15.+ (Salıpazarı ve Ayvacık)
‘Üreten Samsun'un Yıldızları’ ödül töreni
ÇTSO Başkanı Sn.Ahmet YILMAZ'dan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Kutlama Mesajı
Samsun Sivil Toplum Kuruluşlarından (STK) 15 Temmuz Darbe Girişimi Basın Bildirisi
Çarşamba TSO başkanı Sn.Ahmet YILMAZ’dan Samsun valisi Sn.Osman KAYMAK’a Hayırlı olsun Ziyareti
TOBB Karadeniz Bölgesi Oda-Borsa İstişare Toplantısı
TKDK Proje Kabulleri Toplantısı Çarşamba Ticaret Borsası Konferans Salonunda Yapıldı
Çarşamba TSO'da 14.Girişimcilik Kursu Başladı
ÇTSO Başkanı sn.Ahmet YILMAZ'dan Ramazan Bayramı Mesajı
Milli Eğitim Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanı SN.Atıf ALA ÇTSO'yu Ziyeret Etti
Çarşamba TSO Başkanı sn.Ahmet YILMAZ'dan Kadir Gecesi Mesajı
Samsun LİV Hospital Genel Müdürü Sn.Akif Kırbaş'dan ÇTSO Ziyareti
Çarşamba TSO 'Samsun,Çarşamba, Salıpazarı ve Ayvacık protokolü ile iftarda buluştu
Girişimcilik Kursu Mülakat Sonuçları Belli Oldu (13-14-15.Gruplar)
Çarşamba TSO Salıpazarı’ndaki Üyeleri İle İftar Programında Buluştu.
13. 14. ve 15. Girişimcilik Kursu Mülakatları Çarşamba TSO'da Yapıldı
Çarşamba TSO Ayvacık'daki Üyeleri İle İftar Programında Buluştu.
Çarşamba TSO 7.8.9.10. Meslek Grubundaki Üyeleri İle İftar Programında Buluştu.
Çarşamba TSO 4.5.6. Meslek Grubundaki Üyeleri ve Muhasebeciler İle İftar Programında Buluştu.
Tarımda Genç, Kadın Girişimciliği Güçlendirildi..
Çarşamba TSO'da TSE Tetkiki Tamamlandı
Çarşamba TSO 1.2.3. Meslek Grubundaki Üyeleri İle İftar Programında Buluştu
Ayvacık Kaymakamı Sn.Emre YEŞİLBAŞ ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Sn.Halil KALAYCI’dan ÇTSO Ziyareti
Çarşamba TSO Girişimcilik Eğitimi Kayıtları Başladı.
Çarşamba Belediye Başkanı Sn.Hüseyin DÜNDAR ÇTSO'da
Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezleri (MEYBEM) Sözleşmesi İmzalandı.
Çarşamba TSO'da 12.Girişimcilik Kursu Başladı
ÇTSO Başkanı Sn.Ahmet YILMAZ'ın 'Gençlik ve Spor Bayramı' Kutlama Mesajı
10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında yapılan etkinlik ile Çarşamba TSO’da Başkanlık koltuğuna Sn.Murat GÜNEY Oturdu.
Çarşamba TSO'da 11.Girişimcilik Kursu Başladı
ÇTSO Başkanı Sn.Ahmet YILMAZ'dan Samsun Valisi Sn.İbrahim ŞAHİN'e Ziyaret
MHP Çarşamba İlçe Başkanlığından ÇTSO Ziyareti
Çarşamba Muhtarlar Derneğinden ÇTSO Ziyareti
Çarşamba TSO'da 10.Girişimcilik Kursu Başladı
Salıpazarı Kaymakamı Sn.Hilal KÜSMEZ GÜNAYDIN, Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) Başkanı Sn.Ahmet YILMAZ’ı makamında ziyaret etti.
Çarşamba TSO ve Salıpazarı Belediyesi İşbirliği İle Girişimcilik Eğitimi..
Akademik Danışman Yard.Doc.Dr.Asiye Öznur ÜMİT'den ÇTSO Ziyareti
Salıpazarı Girişimcilik Kursu Mülakat Sonuçları Belli Oldu
Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası -Ticaret Borsası Bölgesel Kalkınma Ofisi Tarafından Düzenlenen 9.Girişimcilik Kursu Nihayette Erdi.
Doğalgaz Sektör Temsilcileri Çarşamba TSO’da Toplandı
Girişimcilik Kursu Mülakat Sonuçları Belli Oldu (9-10-11-12.Gruplar)
Samsun KOSGEB Müdürü Sn.Ahmet DURSUNOĞLU'ndan ÇTSO Ziyareti
9-10-11-12. Girişimcilik Kursu Mülakatları Çarşamba TSO'da Yapıldı