.: Çarşamba Ticaret Ve Sanayi Odası, üyelerine ve talep eden herkese mesleki yeterlilik belgesi kazandırmak için kolları sıvadı.

2017-01-30

İnşaat işlerinde çalışanlar için 1 Ocak'tan itibaren zorunlu hale gelen, MEYBEM A.Ş tarafından yapılan Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası'nın organize ettiği sınava, Ahşap Kalıp ve Sıva ustaları katıldı.

Ustalık belgesi sınavları Çarşamba endüstri meslek lisesinde yapılacak olup, Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) standartlarında, yazılı ve uygulamalı olarak iki bölümde gerçekleştirilen sınavlara 57 ahşap kalıp ve 5 sıva ustası katıldı. Yazılı, mülakat ve uygulamalı olarak üç bölümden oluşan sınav toplam 8 saat sürdü.

Ahşap Kalıpçılığı konularında kavram, proje bilgisi ve ölçüm tekniklerine dair soruların yoğunlukta olduğu yazılı sınavdan geçen ustalar, mülakat bölümünde proje okuma ve ustalık alanları ile ilgili bütün becerilerinin test edildiği uygulamalı sınavlara alındılar. Çarşamba Endüstri Meslek lisesinde özel olarak hazırlanan alanda ustalara, inşaat alanında yapmaları gereken her şey uygulamalı olarak yaptırılarak test edildi.

Çarşamba Kaymakamı Sn.Mustafa GÜNEY, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sn.Mustafa ÖZDEMİR ve Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sn.Ahmet YILMAZ sınavın yapıldığı mülakat ve uygulama alanını ziyaret ederek, katılımcılara başarılar dilediler.

Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sn.Ahmet YILMAZ yaptığı konuşmasında; 'Söz konusu belgeyi almaya hak kazanan ustanın uluslar arası alanda geçerliliği olan bir diplomaya sahip olacağını belirterek, “Belgesini alan inşaat ustaları, uluslar arası yeterlilikte meslek erbabı olacaklar. Önümüzdeki süreçte bu insanlar önemli bir ayrıcalığa da sahip olmuş olacaklar; çünkü mesleki yeterlilik belgesi alan çok az usta olacak ve herkes bu ustalarla çalışmak isteyecek.28-29 ve 30 Ocak’ta sınava giren 57 ustamız da Çarşamba’nın ilk belgeli ustaları olacaklar” dedi.

ÇTSO Başkanı YILMAZ'dan Ramazan Bayramı Mesajı
Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası TS EN ISO 9001:2015 standardına geçiş denetimini başarı ile tamamlandı
CHP Samsun Milletvekili Sn.Kemal ZEYBEK’ten Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası Ziyareti
Çarşamba TSO Başkanı sn.Ahmet YILMAZ'dan Kadir Gecesi Mesajı
Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) Samsun Yatirim Destek Ofisi Koordinatörü Sn.Emre ARSLANBAY'dan Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası Ziyareti
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Sn.Çiğdem KARAASLAN Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret etti.
Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odasında KOSGEB KOBİGEL Projeleri Tanıtım Toplantısı Gerçekleştirildi.
Milliyetçi Hareket Partisi grup başkan vekili ve Samsun Milletvekili Sn.ERHAN USTA’dan Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası Ziyareti
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Hüsnü DEMİRSOY ve Dekan Yardımcısı Doç.Dr.İsmail SEZER'den Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sn.Ahmet YILMAZ'a ziyaret
Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sn.Ahmet YILMAZ'dan 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı Mesajı
Samsun Büyükşehir Belediyesi E.Başkanı ve Samsun Milletvekili Aday Adayı Sn.Yusuf Ziya YILMAZ, Samsun E.AK Parti İl Başkanı ve Milletvekili Aday Adayı Sn.Muharrem GÖKSEL'den Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası Ziyareti
Milli Eğitim Bakanlığı ,Özel Öğretim Genel Müdürü Sn.Kemal ŞAMLIOĞLU’ndan Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası Ziyareti
Engelli ve Eski Hükümlülere Yönelik Proje Başvurusu (2018/2.Dönem) Bilgilendirme Toplantısı Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonunda Yapıldı
Berat Kandiliniz Kutlu Olsun
Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası ve ÇarşambaTicaret Borsası Meclis Üyelerinden TOBB Başkanı Sn.M.Rifat HİSARCIKLIOĞLU'na Ziyaret
Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sn.Ahmet YILMAZ'ın “Miraç Kandili” Kutlama Mesajı
MEDİCLUST A.Ş'nin Kuruluş Protokolü İmzalandı
Ayvacık Ziraat Odası Başkanı Sn.Erdal AVCI'dan Başkan Ahmet YILMAZ'a Hayırlı Olsun Ziyareti..
Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası Meclis ve Meslek Komitesi Seçimleri Tamamlandı.
ÇTSO Başkanı Sn.Ahmet YILMAZ'dan Regaib Kandilli Kutlama Mesajı
Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sn.Ahmet YILMAZ'dan 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü Mesajı
Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası'nda 25.Girişimcilik Kursu Başladı
Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sn.Ahmet YILMAZ'dan 01-07 Mart Muhasebeciler Haftası Kutlaması
Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sn.Salih Zeki Murzioğlu'ndan Çarşamnba Ticaret ve Sanayi Odası Ziyareti
Çarşamba OSB Müteşebbis Heyet Toplantısı İcra Edildi.
Girişimcilik Kursu Mülakat Sonuçları Belli Oldu (23-24 ve 25.Gruplar)
23-24. ve 25. Girişimcilik Kursu Mülakatları Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası’nda Yapıldı
365 Oda–Borsa’dan Zeytin Dalı Harekâtına Destek Açıklaması
Çarşamba TSO Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Kayıtları Başladı. (23-24. ve25. Grup)
Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası’nda Engelliler için ücretsiz Büro Yönetimi ve Sekreterlik Kursu Açıldı.
Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası ve MEYBEM işbirliği ile Mesleki Yeterlilik Belgesi Telafi Sınavı Yapıldı
Çarşamba cezaevi müdürü Sn.Selman AKIN’dan Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası Ziyareti.
Samsun İl Jandarma İstihbarat Müdürü Yarbay Sn.İbrahim Afşin TİRYAKİ’den Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası Ziyareti.
Çarşamba TSO'da 22.Girişimcilik Kursu (Engelli ve Eski Hükümlü)
Meslek Edindirme Kursu Mülakatları Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası’nda Yapıldı
Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası Ticaret Borsası Bölgesel Kalkınma Proje Ofisi ve İŞKUR ortaklığı ile Meslek Edindirme Kursu
Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş.Genel Müdürlüğü baş Müfettişi Sn.Necati KURT'dan Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası Ziyareti
Çarşamba TSO'da 21.Girişimcilik Kursu (Engelli ve Eski Hükümlü)
21 ve22. Girişimcilik Kursu Seçmeleri (Engelli ve Eski Hükümlü) Çarşamba TSO'da Yapıldı
Samsun Sigorta Acenteleri Derneğinden Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası Ziyareti
Samsun Valisi Sn.Osman KAYMAK, Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası'nı (ÇTSO) ziyaret etti.