.: Helal Akreditasyon Kurumu

2020-10-19
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Genel Sekreterliğinden alınan 07.10.2020 tarih ve 34221550-045.01-8681 sayılı yazı ile Helal Akreditasyon Kurumu’nun yazısına atıfla; ülkemizde faaliyet gösteren firmaların helal belgelerini helal akreditasyon konusunda ülkemizdeki tek resmi otorite olan Helal Akreditasyon Kurumu tarafından akredite edilmiş güvenilir belgelendirme kuruluşlarından almaları gerektiği hususu ile ilgili bilgilendirme yazısı gönderdikleri bildirilmiştir.

Yazıda ayrıca; son günlerde sosyal medyada yaşanan tartışmalara istinaden; Helal Akreditasyon Kurumu (HAK) hukuken kendisine verilen yetki ve görevler çerçevesinde ülkemizde helal akreditasyon hizmeti sunmaya yetkili tek kurum olarak faaliyetlerini sürdürdüğü, kurumlarının İslam İşbirliği Teşkilatı çatısı altında yer alan İslam Ülkeleri Standartlar ve Metroloji Enstitüsünün yayımladığı helal standartlarını benimsediği, bu standartlar uyarınca hem yerli hem de yabancı belgelendirme kuruluşlara helal akreditasyon hizmeti sunduğu ifade edilmiştir.

Helal uygunluk belgelerinin güvenilir olup olmadığının yetkili akreditasyon kurumunun gerçekleştirdiği denetimler neticesinde sağlandığı, kurumları tarafından akredite edilen belgelendirme kuruluşlarına ait sertifika ve kapsam bilgileri resmi internet sitelerinden (https://www.hak.gov.tr/helal-akreditasyon/helal-akredite-kurulus-arama)kamuoyu erişimine açık olarak yayımlandığı belirtilerek, ülkemizde faaliyet gösteren firmaların bu ve benzer sorunlarla karşılaşmamaları için helal belgelerini helal akreditasyon konusunda ülkemizdeki tek resmi otorite olan HAK tarafından akredite edilmiş güvenilir belgelendirme kuruluşlarından almalarının faydalı olacağı bildirilmiştir.

Üyelerimizin bilgi ve dikkatlerine sunulur.

Avrupa Birliği Yeşil Mutabakatı'nın Enerji Sektörüne Etkileri Webinarı
Salgın Sonrası İçin Kurumsal Öneriler Webinarı
Brexit
Akkuyu İhaleleri Hk.
UFUK 2020 Yeşil Mutabakat Çağrıları Webinarı Hakkında
Türkiye Ab İş Dünyası Diyaloğu Projesi Kadın Girişimciler Forumu
Koronavirüs Tedbirleri ve Sokağa Çıkma Yasağı
SCADA Sistemine Bağlantı Yükümlülüğü
CERN İhaleleri Webinarı Hakkında
AB'nin Acil İhtiyaç Kapsamında Medikal Ürün İthalatına İlişkin Kararı hk.
Kanada Mutfak ve Banyo Ürünleri Fuarı (KBC Expo) Hk.
ISK-SODEX Fuarına İlişkin Bilgi Metni Hk.
Libya Mutabakat Zaptına İlişkin Tablo
ETUYS Yetkilendirme KEP ile Evrak Gönderim Hk.
Devlet Destekli Ticari Alacak Sigortası Semineri (İnternet Üzerinden)
Ufuk 2020 Programı Green Deal (Yeşil Mutabakat) Çağrısı Hk.
Sanayi İşbirliği Projeleri Hk.
Bazı Tekstil Konfeksiyon ve Deri Ürünlerinin Denetimine İlişkin Tebliğ Hk.
Kamu İhaleleri Webinarı Hk.
Online Export Akademi Programı