.: Meksika 2021-2024 Dönemi İlaç Ve İyileştirici Malzeme Alımı Hk.

2020-10-15
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından gönderilen 13 Ekim 2020 tarih ve 8852 sayılı Ek'te sunulan yazıda, Meksika Devlet Başkanı Andrés Manuel LÓPEZ OBRADOR 5 Ağustos 2020 tarihinde, kongre tarafından onaylanan İhale Yasası Reformu uyarınca Federal Hükümetin iç piyasadaki üreticilerin istenilen kaliteyi veya fiyatı sağlayamadığı durumda, Birleşmiş Milletler Proje Hizmetleri Ofisi (UNOPS), Dünya Sağlık Örgütü ve Pan-Amerikan Sağlık Örgütü ile imzalanan Anlaşma kapsamında uluslararası kuruluşlar aracılığıyla yurt dışından ilaç, aşı, medikal ekipman ve diğer sağlık malzemelerinin satın alınacağını açıkladığı bildirilmektedir.

Yazıda devamla, Meksika Hükümeti ile UNOPS arasında 31 Temmuz 2020 tarihinde Refah İçin Sağlık Enstitüsü (INSABI) aracılığıyla imzalanan ve 11 Ağustos 2020 tarihinde yürürlüğe giren Anlaşma çerçevesinde, 2021-2024 dönemi için 100 milyar Meksika Pesosu (4 milyar ABD Doları) değerinde ilaç ve iyileştirici malzemenin konsolide olarak satın alınmasına yönelik uluslararası kamu ihaleleri ve Meksika'da sağlık kaydı prosedürleri hakkında 5 Ekim 2020 tarihinde UNOPS, INSABI ve Sağlık Risklerine Karşı Koruma Federal Komisyonu (COFEPRIS) yetkilileri tarafından kamuoyuna açık bir bilgilendirme oturumu (https://www.youtube.com/watch?v=YqDFjtQBZ-U) gerçekleştirildiği belirtilmektedir.

Ayrıca, uluslararası ihale süreçleri UNOPS tarafından yürütülecek olan bahse konu alımlar ile ilgilenen firmalarımızın anılan hususta detaylı bilgi için İngilizce ve İspanyolca olarak düzenlenen UNOPS Meksika internet sayfasını (https://www.proyectosaludmexico.org/) takip etmelerinin önerildiği ifade edilmektedir.

Bilgilerinize arz/rica ederim.

AB COSME Programı Çağrı Duyurusu
KOBİ'ler İçin Ar-Ge Destekleri Semineri 12.01.2021 (online)
Hibe ve Kira Desteği
Helal Teknik Eğitimleri
Avrupa Birliği İşletmelerin ve KOBİlerin Rekabet Edebilirliği (COSME) Programı
BREXIT
7256 sayılı bazı alacakların yeniden yapılandırılması Hk. Duyuru
Çarşamba Ticaret Ve Sanayi Odası İle T.Halkbankası Arasında Paraf Kredi Kartı Tedarik Zinciri Finansmanı Protokolü İmzalandı.
Online Export Akademi Programı
KKYDP 14. Etap Destekleri
Kısa Çalışma Ödeneği
İşletme Değerlendirme Raporu (İDR)
Doğrudan Yabancı Yatırımların İzlenmesi Hakkında AB Tüzüğü
COSME Programı Açık Teklif Çağrıları Bilgilendirme Eğitimi
Muafiyetlerin Kötüye Kullanımının Önlenmesi Hk. Genelge
Kamu Alacaklarını Yapılandırma Webinarı
Patent ve Marka Webinarı
AB COSME Programı Son Turizm Çağrısı
TÜBİTAK Ar-Ge Destekleri 2021 Yılı Çağrısı Hk.
Odamız Mesai Saaatleri Hakkında