.: Meksika 2021-2024 Dönemi İlaç Ve İyileştirici Malzeme Alımı Hk.

2020-10-15
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından gönderilen 13 Ekim 2020 tarih ve 8852 sayılı Ek'te sunulan yazıda, Meksika Devlet Başkanı Andrés Manuel LÓPEZ OBRADOR 5 Ağustos 2020 tarihinde, kongre tarafından onaylanan İhale Yasası Reformu uyarınca Federal Hükümetin iç piyasadaki üreticilerin istenilen kaliteyi veya fiyatı sağlayamadığı durumda, Birleşmiş Milletler Proje Hizmetleri Ofisi (UNOPS), Dünya Sağlık Örgütü ve Pan-Amerikan Sağlık Örgütü ile imzalanan Anlaşma kapsamında uluslararası kuruluşlar aracılığıyla yurt dışından ilaç, aşı, medikal ekipman ve diğer sağlık malzemelerinin satın alınacağını açıkladığı bildirilmektedir.

Yazıda devamla, Meksika Hükümeti ile UNOPS arasında 31 Temmuz 2020 tarihinde Refah İçin Sağlık Enstitüsü (INSABI) aracılığıyla imzalanan ve 11 Ağustos 2020 tarihinde yürürlüğe giren Anlaşma çerçevesinde, 2021-2024 dönemi için 100 milyar Meksika Pesosu (4 milyar ABD Doları) değerinde ilaç ve iyileştirici malzemenin konsolide olarak satın alınmasına yönelik uluslararası kamu ihaleleri ve Meksika'da sağlık kaydı prosedürleri hakkında 5 Ekim 2020 tarihinde UNOPS, INSABI ve Sağlık Risklerine Karşı Koruma Federal Komisyonu (COFEPRIS) yetkilileri tarafından kamuoyuna açık bir bilgilendirme oturumu (https://www.youtube.com/watch?v=YqDFjtQBZ-U) gerçekleştirildiği belirtilmektedir.

Ayrıca, uluslararası ihale süreçleri UNOPS tarafından yürütülecek olan bahse konu alımlar ile ilgilenen firmalarımızın anılan hususta detaylı bilgi için İngilizce ve İspanyolca olarak düzenlenen UNOPS Meksika internet sayfasını (https://www.proyectosaludmexico.org/) takip etmelerinin önerildiği ifade edilmektedir.

Bilgilerinize arz/rica ederim.

Ekonomik Tarife Sorunları Grubu (ETSG) Sektör Duyurusu
Ticaret ve Yatırım Ülkesi: MACARİSTAN Etkinliği Hk.
Meksika Yatırım Planı
Bosna Hersek Trebinje Serbest Bölgesi
EXIMBANK Anketi
Motorlu Kara Taşitı Kiralama İşletmeleri Tarafından Yapılan Satışlar Hakkında Genelge
Libya Mutabakat Zaptı
İkili Odalar_'a Üyelik
Helal Akreditasyon Kurumu
KOBİ’ler ve Kurumlar İçin Siber Güvenlik Bilgilendirme Semineri
14 Ekim Dünya Standartlar Günü Webinarı
KOBİ’ler İçin Faktoring ve Finansal Kiralama Webinan
Meksika 2021-2024 Dönemi İlaç Ve İyileştirici Malzeme Alımı Hk.
EXIMBANK İhracat Kredileri ve Alacak Sigortası Programları Bilgilendirme Semineri
Yetki Devri- Denizyolu ile Taşınan Tehlikeli Maddelere İlişikin Mevzuat
Bakanlık bildirimi hk. (Uluslararası Eşya Taşımacılığı / Hazar Geçişleri)
Erasmus Akreditasyon Çağrısı