.: Fas Gümrük Uygulaması Hakkında

2020-06-22
İlgi: Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin 12.06.2020 tarih ve 34221550-100-5031 sayılı yazısı

İlgide kayıtlı yazıda, Rabat Ticaret Müşavirliği'nden Ticaret Bakanlığı'na gönderilen bir yazıda, Fas Gümrük ve Dolaylı Vergi İdaresi'nin internet sitesinde yayımlanan 28 Mayıs 2020 tarihli ve 6054/311 sayılı sirkülerde, tıbbi olmayan dokunmamış kumaş korunma maskelerine yönelik 8 Nisan 2020 tarihli ve 1060-20 sayılı Fas Sanayi, Ticaret, Yeşil ve Sayısal Ekonomi Bakanlığı'nın Kararnamesinin yürürlüğe konulduğu ifade edilmiştir.

Yazıda, bu kapsamda mezkur maskelerin (GTİP: 6307.90.50.00) Fas'a ithalatında adı geçen kararnamede detaylarına yer verilen teknik şartlara uyumunun aranacağının açıklandığı vurgulanmıştır.

Yazıda devamla, maskelerin iç piyasaya girebilmesi için Sanayi, Ticaret, Yeşil ve Sayısal Ekonomi Bakanlığı Ticaret Genel Müdürlüğü'ne bağlı piyasa gözetim bürolarından izin alınması gerektiği ile ilgili hususlara anılan Kararname'de yer verildiği belirtilmiştir.

ek: http://www.inegoltso.org.tr/public/fasgumrukuygulamasi.pdf

KOBİGEL- Kobi Gelişim Destek Programı
Yolcu Beraberi Numune, Sergi ve Fuar Eşyası Beyan Formu Kapsamındaki İşlemler
Akkuyu Nükleer Santral Projesi - İhale Süreçleri