.: Singapur İş Federasyonu’nun Duyurusu Hakkında

2020-06-22
İlgi: Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin 12.06.2020 tarih ve 34221550-720-5044 sayılı yazısı

İlgide kayıtlı yazıda, Singapur Ticaret Müşavirliği'nden alınan yazıya atfen, Singapur'da oda/birliklerin çatı örgütü olarak faaliyet göstermekte olan Singapur İş Federasyonu (Singapore Business Federation) tarafından firmalar arası eşleştirme hizmetlerine ilişkin bir bilgilendirmeye yer verildiği belirtilmektedir.

Yazıda devamla, Covid-19 salgını sebebiyle ortaya çıkan talebi karşılamaya yönelik olarak işletmelerin hem yerli firmalar hem de yurtdışında faaliyet gösteren firmalar ile iletişimlerini kolaylaştırmak amacıyla "Covid-19 Firma Eşleştirme Hizmeti (Covid-19 Business Matching Service)" uygulamasının başlatıldığı; ilk olarak cerrahi maskeler, termometreler, dezenfektanlar, koruyucu gözlükler ve eldivenler gibi kişisel koruyucu ekipmanlar ile medikal ürünlerin tedarik ve talebine yönelik olarak uygulamanın olacağı, ilerleyen aşamalarda ise daha fazla ürün kategorisinde eşleştirme yapılmasının planlandığı ifade edilmektedir.

Bu çerçevede, söz konusu uygulama ile ilgilenen alıcı ve/veya tedarikçi firmaların online bir form ile başvurarak veri tabanına dahil olabilecekleri belirtilmekte olup, sistemde eşleşme oluşması halinde de alıcı ve tedarikçi firmaların irtibatlandırılacağı ifade edilmektedir. Alım yapma talebinde bulunan firmalar ve tedarik sunmak isteyen firmaların başvuru yapabileceği formlar "Covid-19 Business Matching Service" başlık altında https://www.sbf.org.sg/ sayfasında yer almaktadır.

Üyelerimize duyurulur.

Ekonomik Tarife Sorunları Grubu (ETSG) Sektör Duyurusu
Ticaret ve Yatırım Ülkesi: MACARİSTAN Etkinliği Hk.
Meksika Yatırım Planı
Bosna Hersek Trebinje Serbest Bölgesi
EXIMBANK Anketi
Motorlu Kara Taşitı Kiralama İşletmeleri Tarafından Yapılan Satışlar Hakkında Genelge
Libya Mutabakat Zaptı
İkili Odalar_'a Üyelik
Helal Akreditasyon Kurumu
KOBİ’ler ve Kurumlar İçin Siber Güvenlik Bilgilendirme Semineri
14 Ekim Dünya Standartlar Günü Webinarı
KOBİ’ler İçin Faktoring ve Finansal Kiralama Webinan
Meksika 2021-2024 Dönemi İlaç Ve İyileştirici Malzeme Alımı Hk.
EXIMBANK İhracat Kredileri ve Alacak Sigortası Programları Bilgilendirme Semineri
Yetki Devri- Denizyolu ile Taşınan Tehlikeli Maddelere İlişikin Mevzuat
Bakanlık bildirimi hk. (Uluslararası Eşya Taşımacılığı / Hazar Geçişleri)
Erasmus Akreditasyon Çağrısı