.: Singapur İş Federasyonu’nun Duyurusu Hakkında

2020-06-22
İlgi: Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin 12.06.2020 tarih ve 34221550-720-5044 sayılı yazısı

İlgide kayıtlı yazıda, Singapur Ticaret Müşavirliği'nden alınan yazıya atfen, Singapur'da oda/birliklerin çatı örgütü olarak faaliyet göstermekte olan Singapur İş Federasyonu (Singapore Business Federation) tarafından firmalar arası eşleştirme hizmetlerine ilişkin bir bilgilendirmeye yer verildiği belirtilmektedir.

Yazıda devamla, Covid-19 salgını sebebiyle ortaya çıkan talebi karşılamaya yönelik olarak işletmelerin hem yerli firmalar hem de yurtdışında faaliyet gösteren firmalar ile iletişimlerini kolaylaştırmak amacıyla "Covid-19 Firma Eşleştirme Hizmeti (Covid-19 Business Matching Service)" uygulamasının başlatıldığı; ilk olarak cerrahi maskeler, termometreler, dezenfektanlar, koruyucu gözlükler ve eldivenler gibi kişisel koruyucu ekipmanlar ile medikal ürünlerin tedarik ve talebine yönelik olarak uygulamanın olacağı, ilerleyen aşamalarda ise daha fazla ürün kategorisinde eşleştirme yapılmasının planlandığı ifade edilmektedir.

Bu çerçevede, söz konusu uygulama ile ilgilenen alıcı ve/veya tedarikçi firmaların online bir form ile başvurarak veri tabanına dahil olabilecekleri belirtilmekte olup, sistemde eşleşme oluşması halinde de alıcı ve tedarikçi firmaların irtibatlandırılacağı ifade edilmektedir. Alım yapma talebinde bulunan firmalar ve tedarik sunmak isteyen firmaların başvuru yapabileceği formlar "Covid-19 Business Matching Service" başlık altında https://www.sbf.org.sg/ sayfasında yer almaktadır.

Üyelerimize duyurulur.

AB COSME Programı Çağrı Duyurusu
KOBİ'ler İçin Ar-Ge Destekleri Semineri 12.01.2021 (online)
Hibe ve Kira Desteği
Helal Teknik Eğitimleri
Avrupa Birliği İşletmelerin ve KOBİlerin Rekabet Edebilirliği (COSME) Programı
BREXIT
7256 sayılı bazı alacakların yeniden yapılandırılması Hk. Duyuru
Çarşamba Ticaret Ve Sanayi Odası İle T.Halkbankası Arasında Paraf Kredi Kartı Tedarik Zinciri Finansmanı Protokolü İmzalandı.
Online Export Akademi Programı
KKYDP 14. Etap Destekleri
Kısa Çalışma Ödeneği
İşletme Değerlendirme Raporu (İDR)
Doğrudan Yabancı Yatırımların İzlenmesi Hakkında AB Tüzüğü
COSME Programı Açık Teklif Çağrıları Bilgilendirme Eğitimi
Muafiyetlerin Kötüye Kullanımının Önlenmesi Hk. Genelge
Kamu Alacaklarını Yapılandırma Webinarı
Patent ve Marka Webinarı
AB COSME Programı Son Turizm Çağrısı
TÜBİTAK Ar-Ge Destekleri 2021 Yılı Çağrısı Hk.
Odamız Mesai Saaatleri Hakkında