.: Koronavirüs Tedbirleri (Geçici/Süreli Düzenleme) Hakkında

2020-06-22
ürkiye Odalar ve Borsalar Birliği 10.06.2020 tarih 4988 sayılı gelen yazıda;

a) 08.04.2020 tarihli, 3612 sayılı ve "Koronavirüs Tedbirleri (Geçici/Süreli Düzenleme)" konulu yazısı

b) 05.06.2020 tarihli, 4861 sayılı ve "Koronavirüs Tedbirleri (Geçici/Süreli Düzenleme)" konulu yazısı

İlgi (a) yazı konusunda, Koronavirüsün (COVİD-19) yayılımının önlenmesi ve vatandaşlarımıza etkisinin en aza indirilmesini, teminen; Karayolu Taşıma Yönetmeliği (KTY) çerçevesinde düzenlenen yetki belgelerinin, Taşıma İşleri Organizatörleri Yönetmeliği çerçevesinde düzenlenen TİO belgesi, Demiryolu İşletmeciliği Yetkilendirme Yönetmeliği çerçevesinde düzenlenen DD Belgesi ve Tehlikeli Maddelerin Karayoluyla Taşınması Hakkında Yönetmelik çerçevesinde düzenlenen TMFB belgesinin ilk defa verilmesi işlemlerinin 02.04.2020 tarihinden itibaren durdurulduğu, sonrasında ise; İlgi (b) yazısı ile KTY çerçevesinde düzenlenen yetki belgelerinin sadece elektronik müracaat dosyası taranarak Belge-Net üzerinden, TİO ve TMFB yetki belgelerinin fiziki olarak değerlendirilmek üzere Bakanlıklara gönderilmesi gerektiği bildirilmişti.

Bu defa, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığından alınan 08.06.2020 tarih ve 31209 sayılı yazısında; ilgi (a) ve (b) yazılarında duyurulan talimatların yürürlükten kaldırıldığı ve daha önce işlem dosyası değindirilmek üzere İlgili Bakanlığa gönderilmiş olanlar da dahil olmak üzere, gelen taleplerin mevzuat çerçevesinde değerlendirileceği bildirilmektedir.

Üyelerimize duyurulur.

KOBİGEL- Kobi Gelişim Destek Programı
Yolcu Beraberi Numune, Sergi ve Fuar Eşyası Beyan Formu Kapsamındaki İşlemler
Akkuyu Nükleer Santral Projesi - İhale Süreçleri