.: Koronavirüs Tedbirleri (Geçici/Süreli Düzenleme) Hakkında

2020-06-22
ürkiye Odalar ve Borsalar Birliği 10.06.2020 tarih 4988 sayılı gelen yazıda;

a) 08.04.2020 tarihli, 3612 sayılı ve "Koronavirüs Tedbirleri (Geçici/Süreli Düzenleme)" konulu yazısı

b) 05.06.2020 tarihli, 4861 sayılı ve "Koronavirüs Tedbirleri (Geçici/Süreli Düzenleme)" konulu yazısı

İlgi (a) yazı konusunda, Koronavirüsün (COVİD-19) yayılımının önlenmesi ve vatandaşlarımıza etkisinin en aza indirilmesini, teminen; Karayolu Taşıma Yönetmeliği (KTY) çerçevesinde düzenlenen yetki belgelerinin, Taşıma İşleri Organizatörleri Yönetmeliği çerçevesinde düzenlenen TİO belgesi, Demiryolu İşletmeciliği Yetkilendirme Yönetmeliği çerçevesinde düzenlenen DD Belgesi ve Tehlikeli Maddelerin Karayoluyla Taşınması Hakkında Yönetmelik çerçevesinde düzenlenen TMFB belgesinin ilk defa verilmesi işlemlerinin 02.04.2020 tarihinden itibaren durdurulduğu, sonrasında ise; İlgi (b) yazısı ile KTY çerçevesinde düzenlenen yetki belgelerinin sadece elektronik müracaat dosyası taranarak Belge-Net üzerinden, TİO ve TMFB yetki belgelerinin fiziki olarak değerlendirilmek üzere Bakanlıklara gönderilmesi gerektiği bildirilmişti.

Bu defa, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığından alınan 08.06.2020 tarih ve 31209 sayılı yazısında; ilgi (a) ve (b) yazılarında duyurulan talimatların yürürlükten kaldırıldığı ve daha önce işlem dosyası değindirilmek üzere İlgili Bakanlığa gönderilmiş olanlar da dahil olmak üzere, gelen taleplerin mevzuat çerçevesinde değerlendirileceği bildirilmektedir.

Üyelerimize duyurulur.

AB COSME Programı Çağrı Duyurusu
KOBİ'ler İçin Ar-Ge Destekleri Semineri 12.01.2021 (online)
Hibe ve Kira Desteği
Helal Teknik Eğitimleri
Avrupa Birliği İşletmelerin ve KOBİlerin Rekabet Edebilirliği (COSME) Programı
BREXIT
7256 sayılı bazı alacakların yeniden yapılandırılması Hk. Duyuru
Çarşamba Ticaret Ve Sanayi Odası İle T.Halkbankası Arasında Paraf Kredi Kartı Tedarik Zinciri Finansmanı Protokolü İmzalandı.
Online Export Akademi Programı
KKYDP 14. Etap Destekleri
Kısa Çalışma Ödeneği
İşletme Değerlendirme Raporu (İDR)
Doğrudan Yabancı Yatırımların İzlenmesi Hakkında AB Tüzüğü
COSME Programı Açık Teklif Çağrıları Bilgilendirme Eğitimi
Muafiyetlerin Kötüye Kullanımının Önlenmesi Hk. Genelge
Kamu Alacaklarını Yapılandırma Webinarı
Patent ve Marka Webinarı
AB COSME Programı Son Turizm Çağrısı
TÜBİTAK Ar-Ge Destekleri 2021 Yılı Çağrısı Hk.
Odamız Mesai Saaatleri Hakkında