.: 2020 Nefes Kredisi

2020-04-27
Sayın Üyemiz,

2020 Nefes Kredisi, Cirosu 25 Milyon TL ve altında olan işletmelerimizin faydalanabileceği hâlihazırda Denizbank aracılığı ile kullanılabilecek bir kredi olup, bu bağlamda söz konusu banka ile TOBB ve KGF arasında bir protokol imzalanmıştır.

Üyelerimiz, Denizbank’ın şubeleri üzerinden söz konusu krediye başvuruda bulunabileceklerdir.
Kredi toplamda en fazla 20 ay vadeli olup, 2020 yılı içinde anapara ve faiz ödemesi yapılmayarak 2021 yılı içinde eşit taksitler halinde 12 ayda geri ödenecektir.
Kredinin brüt faiz oranı yıllık % 7,50’dir.
Kredinin azami limiti 3 Milyon TL ve altında cirosu olan firmalar için 50 bin TL, 3 Milyon ile 25 Milyon TL (dahil) arasında cirosu olan firmalar içinse 100 bin TL’dir.
Kredinin teminatı % 80 oranında Kredi Garanti Fonu (KGF) kefaleti ile kalan %20’lik kısım ise ilgili bankanın mevcut kredi teamülleri çerçevesinde şekillenecektir.
Protokol imzalanan banka tarafından masraf olarak talep edilecek tutar en fazla kredi oranının binde 3’ü ile sınırlı olacaktır. Ayrıca bir defaya mahsus ve peşin olarak kefalet tutarının binde 7,5’i kadar KGF Komisyonu uygulanacaktır. .
Aşağıdaki NACE kodları ve tanımları belirtilen sektörler dışındaki tüm Odamız üyeleri krediden faydalanabilecektir.
64.92.04 - Tarım kredi kooperatiflerinin kredi verme faaliyetleri,
64.99.01 - Faktoring faaliyetler,
66.12.04 - Döviz bürolarının faaliyetler,
66.19.06 - Esnaf ve sanatkârlar kredi kefalet kooperatiflerinin kredi aracılık faaliyetleri ile kredi garanti fonunun faaliyetleri

Kredi değerlendirme sürecinde Odamız’ın kredi onayına ilişkin herhangi bir etkisi ve referans olma durumu olmayacaktır.
“2020 Nefes Kredisi”ne başvurular 27 Nisan 2020 Pazartesi günü başlamış olup, üyelerimizin 2020 Nefes Kredisi’ne başvurabilmeleri için öncelikle;

Odamızdan “Nefes Kredisi Başvurusu İçindir” ibaresini içeren Faaliyet Belgesi almaları,

Daha sonra üyelerimizin Denizbank’ın şubesine giderek bankanın talep edeceği kredi evrakları ile söz konusu krediye müracaat etmeleri gerekmektedir.

Saygılarımızla,

Denizbank tarafından yayınlanan detaylar ;

Yetki Belgesi İşlemleri
TMGD Muafiyeti Hk.
Fas'a Gerçekleştirilecek İhracatta Uygunluk Kontrolleri
Fas Kamu İhaleleri COVID-19 Tedbiri
2020 Nefes Kredisi
Yıllık işletme Cetveli
Dolandırıcılık Vakaları
Ukrayna Tarım Arazileri Kanunu Hk.
Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti'ne İhracat
Koronavirüs önlemleri
Askıya alma / kota başvurusu
Rusya Federasyonu ve Avrasya Ekonomik Birliği Ülkeleri/Özel Menşe Şahadetnamesi (FORM-A)