.: Devlet Destekli Ticari Alacak Sigortası

2020-04-07
İlgi: TÜRKİYE ODALAR VE BORSLAAR BİRLİĞİ tarafından 30.03.2020 tarihli, 34221550-604.02-3335 sayılı ve Devlet Destekli Ticari Alacak Sigortası konulu yazısı aşağıda tarafınıza sunulmuştur.

Taleplerimiz doğrultusunda 25 Mart 2020 tarih ve 31079 sayılı Resmi Gazete’de, bir kopyası ekte sunulan “Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelere Yönelik Devlet Destekli Ticari Alacak Sigortası Tarife Ve Talimat Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ” yayınlanmıştır. Tebliğ ile birlikte devlet destekli alacak sigortası sistemini yaygınlaştırmak ve maliyetleri düşürmek amaçlanmaktadır.

Konuya ilişkin yeni düzenlemeleri içeren karşılaştırma tablosu ekte sunulmuştur.

Üyelerimize duyurulur.

Yetki Belgesi İşlemleri
TMGD Muafiyeti Hk.
Fas'a Gerçekleştirilecek İhracatta Uygunluk Kontrolleri
Fas Kamu İhaleleri COVID-19 Tedbiri
2020 Nefes Kredisi
Yıllık işletme Cetveli
Dolandırıcılık Vakaları
Ukrayna Tarım Arazileri Kanunu Hk.
Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti'ne İhracat
Koronavirüs önlemleri
Askıya alma / kota başvurusu
Rusya Federasyonu ve Avrasya Ekonomik Birliği Ülkeleri/Özel Menşe Şahadetnamesi (FORM-A)