.: Akaryakıt Sektörü 'Mücbir Sebep' Kapsamına Alındı

2020-03-28
Sayın üyemiz, COVID-19 tedbirleri kapsamında alınan tedbirlerden doğrudan etkilenen mükelleflerin 213 sayılı vergi usul kanunun mücbir sebep hükümlerinden faydalanan sektörlere akaryakıt sektörü de dahil edilmiştir.

518 Sıra No’lu VUK Genel Tebliği Kapsamında Mücbir Sebep Durum Sorgusu Nasıl Yapılacak?

İnteraktif Vergi Dairesi web sitesine şifreniz ile giriş yaptıktan sonra karşınıza gelecek sol üst taraftaki menüden “Size nasıl yardımcı olabilirim ?” yazan alana 518 yazıp alt tarafta çıkan “518 Sıra No’lu VUK Genel Tebliği Kapsamında Mücbir Sebep Durum Sorgusu” butonuna tıklayınız.
Burayı tıkladığınız zaman Vergi Dairesi kayıtlarındaki ana faaliyet kodunuza göre, 518 Sıra No’lu VUK Genel Tebliği Kapsamında mücbir sebep durumundan yararlanıp yararlanılamayacağına dair bir mesaj görülecektir.
Sistemden, mücbir sebep kapsamından yararlanamayacağınıza dair mesaj alıyorsanız bu durumda, Ticaret Odasına kayıtlı olduğunuz ve ana faaliyet konunuzu içeren Nace Kodunuzun kontrol edilmesi önerilmektedir.
Akaryakıt istasyonlarının Nace kodu 47.30.01’dir. İşyeri sigorta sicil no içinde yer alan nace kodunuzun ilgili Tebliğe göre mücbir sebepten faydalanamayan bir alana ait olması halinde bağlı olduğunuz Ticaret Sicil Müdürlüğüne başvurarak nace kodunuzun ana faaliyet alanınıza göre değiştirilmesi, sonrasında da bağlı olduğunuz Sigorta Sicil Müdürlüğü ile Vergi Dairenize bildirimde bulunulması gerekmektedir.

Türkiye akaryakıt bayileri petrol ve gaz şirketleri işveren sendikası açıklaması için; http://tabgis.org.tr/haberler/tabgisin-girisimleriyle-akaryakit-sektoru-mucbir-sebep-kapsamina-alindi/2020-03-28

Yetki Belgesi İşlemleri
TMGD Muafiyeti Hk.
Fas'a Gerçekleştirilecek İhracatta Uygunluk Kontrolleri
Fas Kamu İhaleleri COVID-19 Tedbiri
2020 Nefes Kredisi
Yıllık işletme Cetveli
Dolandırıcılık Vakaları
Ukrayna Tarım Arazileri Kanunu Hk.
Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti'ne İhracat
Koronavirüs önlemleri
Askıya alma / kota başvurusu
Rusya Federasyonu ve Avrasya Ekonomik Birliği Ülkeleri/Özel Menşe Şahadetnamesi (FORM-A)