.: Ticaret Bakanlığı Sanal Ticaret Akademisi

2020-03-27
Sayın Üyemiz TOBB Tarafından 21.03.2020 Tarih 3123 Sayılı yazıda,

Sanal Ticaret Akademisi, Türk ticaret ve ihracat ekosisteminin güçlendirilmesi amacıyla girişimci, esnaf, sanatkâr, öğrenci, profesyonel çalışanlar ve kariyerlerine katkı sağlamak isteyen tüm vatandaşlara yönelik sertifikalı eğitimlerin yer aldığı bir uzaktan eğitim platformudur. 5 Mart 2020 tarihinde hizmete açılan 7/24 erişilebilen ve ücretsiz olan ''Sanal Ticaret Akademisi'' (https://akademi.ticaret.gov.tr) kapsamında şu ana kadar Dış Ticaret, İç Ticaret ve Girişimcilik olmak üzere 3 sertifika programı yer almaktadır. Belirli kriterler çerçevesinde dersleri tamamlayan ve sınavlardan başarılı olan kullanıcılar sertifika almaya hak kazanacaklardır.

Ülkemize yeni girişimciler ve ihracatçılar kazandırmak için yürütülen çalışmalar kapsamında Ticaret Bakanlığı bünyesinde hizmete açılan ve sertifikalı eğitimlerin yer aldığı uzaktan eğitim platformu ''Sanal Ticaret Akademisi' ile ihracatçıların farklı konulardaki bilgilerini geliştirmelerine ve ihracatları ile performanslarını artırmalarına katkı sağlanması hedeflenmektedir.

Online eğitimlerin yanı sıra sanal sınıf uygulaması ve sanal seminerlerin de olacağı platformda, canlı bağlantı ile eğitimden faydalanan vatandaşlar Bakanlığın ve konunun diğer uzmanları ve ticaret müşavirleri ile karşılıklı görüş alışverişinde bulunabileceklerdir.

Önemle duyurulur.

Yetki Belgesi İşlemleri
TMGD Muafiyeti Hk.
Fas'a Gerçekleştirilecek İhracatta Uygunluk Kontrolleri
Fas Kamu İhaleleri COVID-19 Tedbiri
2020 Nefes Kredisi
Yıllık işletme Cetveli
Dolandırıcılık Vakaları
Ukrayna Tarım Arazileri Kanunu Hk.
Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti'ne İhracat
Koronavirüs önlemleri
Askıya alma / kota başvurusu
Rusya Federasyonu ve Avrasya Ekonomik Birliği Ülkeleri/Özel Menşe Şahadetnamesi (FORM-A)