.: Covıd-19 Taşımacılık Sorunları Hakkında Çözüm Önerileri

2020-03-23
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin 19.03.2020 tarih ve 34221550-250-3043 sayılı yazılarında,

Avrupa Komisyonu, koronavirüs (COVID-19) hakkında kamu sağlığının korunması ile eşya ve temel hizmetlere erişimi sağlamak adına 16.03.2020 tarihinde basın duyurusu yapmak suretiyle bir kılavuz yayınlamıştır. Bahsi geçen belgelerin gayrı resmi çevirileri ekte sunulmaktadır.

Aşağıda belirtilen hususlara ilişkin olarak alman bilgi ve öneriler, çözüm sağlanması adına yetkili makamlarla paylaşılacaktır.

– Kılavuz çerçevesinde düzenlenen hususlara ilişkin olarak sorun yaşanıyor ise sorun yaşanan noktalar ve uygulamalara dair somut bilgi ve varsa belge temin edilmesi,

– İntermodal taşımacılık alanında (Özellikle mod değişimlerinde) sorun yaşanıyor ise somut bilgilerle ifade edilmesi,

– Sürücülere ait park alanlarında alman tedbirler ve bu alanlarda bulunulması gerektiği düşünülen iyileştirmelere dair önerilerin paylaşılması.

Bilgilerini ve konuya ilişkin olarak yetkili makamlara iletilmesi istenen bilgi ve çözüm önerilerinin 25.03.2020 tarihine kadar Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği burak.erdogan@tobb.org.tr veya elif.tangil@tobb.org.tr adresine e-mail yoluyla gönderilmesi hususu bilgilerinize sunulur.

ek metin: https://www.dto.org.tr/wp-content/uploads/Duyuru_ek.pdf

Rusya Federasyonu ve Avrasya Ekonomik Birliği Ülkeleri/Özel Menşe Şahadetnamesi (FORM-A)
Devlet Destekli Ticari Alacak Sigortası
Koronavirüs (COVID-19) Salgını Tedbirleri Kapsamında Geri Gelen Eşya