.: Laos'taki Özel Ekonomik Bölgeler Hk.

2020-02-10
TOBB’ den alınan yazıda, Viyentiyan Büyükelçiliğimizden alman yazıya atfen; Laos'taki Özel Ekonomik Bölgeler (ÖEB) hakkında çıkan bir habere göre, Laos'taki ÖEB'den 2019 yılında toplam 394,4 milyon Dolar tutarında ihracat ve 1.1 milyar Dolar civarında ithalat gerçekleştirildiği, ihraç edilen mallar arasında elektronik parçalar, otomobil akşamları, ithal edilen mallar arasında makine, hammadde ve inşaat malzemelerinin bulunduğu kaydedilmekte ve bahse konu ÖEB'in Çin'in Kuşak ve Yol Girişimi'nden ve 2022 yılında tamamlanması planlanan Laos-Çin demiryolundan yararlanmalarının beklendiği bildirilmektedir.

ASEAN ve Güneydoğu Asya ülkeleri ile ticari ve ekonomik ilişkilerimizin geliştirilmesi bakımından, firmalarımızın Laos'taki ÖEB yatırımda bulunmalarının yararlı olacağı belirtilmiştir. ÖEB hakkında Laos Planlama ve Yatırım Bakanlığı Yatırım Geliştirme Dairesi'nin www.investlaos.gov.la sayfasından ayrıntılı bilgilere erişilebilmektedir.

KOBİGEL- Kobi Gelişim Destek Programı
Yolcu Beraberi Numune, Sergi ve Fuar Eşyası Beyan Formu Kapsamındaki İşlemler
Akkuyu Nükleer Santral Projesi - İhale Süreçleri
E-Devlet Hizmetleri Hk