.: Meksika Ticaretin Kolaylaştırılması Çalışma Grubu

2020-01-14
İlgi: TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ tarafından 13.01.2020 tarihli, 34221550-720-391 sayılı ve Meksika Ticaretin Kolaylaştırılması Çalışma Grubu konulu yazısı aşağıda tarafınıza sunulmuştur.

İlgi: Ticaret Bakanlığı'nın 09.1.2020 tarihli ve 82699423-724.01.02 sayılı yazısı.

Ticaret Bakanlığı'nın ilgide kayıtlı yazısı ile, Ticaret Bakan Yardımcımız Sayın Gonca YILMAZ BATUR ile Meksikalı muhatabı Meksika Ekonomi Bakanlığı Dış Ticaret Bakan Yardımcısı Sayın Luz Maria de la Mora SANCHEZ'in arasında yapılan bir mektup teatisi neticesinde iki ülke arasındaki ticaretin serbestleştirilmesi ve engellerin kaldırılmasına yönelik istişarelerde bulunulmasının kararlaştırıldığı bildirilmektedir.

Yazıda devamla, Meksika tarafının, iki ülke arasında ticaretin kolaylaştırılması faaliyetlerinin etkinleştirilmesi amacıyla bir çalışma grubu kurulmasını önerdiği; olası işbirliği alanları ve çalışma konularının görüşülmesi amacıyla bir araya gelinmesini teklif ettiği belirtilmektedir.

Bilgilerinizi ve görüşmenin hazırlıklarında yer almak üzere Meksika ile ticaretin kolaylaştırılması alanında muhtemel işbirliği konularının ve toplantıda gündeme getirilmesi uygun görülen hususlara ilişkin görüşlerinizin en geç 17 Ocak 2020 Cuma günü mesai bitimine kadar Birliğimize (seda.gedik@tobb.org.tr) iletilmesi gerekmektedir.

Üyelerimize duyurulur.

Koroııavirüs (Covid-19) Kısa Çalışma Ödeneğinin Süresinin Uzatılması Hakkında
İkinci El Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti İle İlgili Önemli Duyuru
Hatırlatma: Türkiye-Polonya Online İş Forumu