.: Meksika Ticaretin Kolaylaştırılması Çalışma Grubu

2020-01-14
İlgi: TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ tarafından 13.01.2020 tarihli, 34221550-720-391 sayılı ve Meksika Ticaretin Kolaylaştırılması Çalışma Grubu konulu yazısı aşağıda tarafınıza sunulmuştur.

İlgi: Ticaret Bakanlığı'nın 09.1.2020 tarihli ve 82699423-724.01.02 sayılı yazısı.

Ticaret Bakanlığı'nın ilgide kayıtlı yazısı ile, Ticaret Bakan Yardımcımız Sayın Gonca YILMAZ BATUR ile Meksikalı muhatabı Meksika Ekonomi Bakanlığı Dış Ticaret Bakan Yardımcısı Sayın Luz Maria de la Mora SANCHEZ'in arasında yapılan bir mektup teatisi neticesinde iki ülke arasındaki ticaretin serbestleştirilmesi ve engellerin kaldırılmasına yönelik istişarelerde bulunulmasının kararlaştırıldığı bildirilmektedir.

Yazıda devamla, Meksika tarafının, iki ülke arasında ticaretin kolaylaştırılması faaliyetlerinin etkinleştirilmesi amacıyla bir çalışma grubu kurulmasını önerdiği; olası işbirliği alanları ve çalışma konularının görüşülmesi amacıyla bir araya gelinmesini teklif ettiği belirtilmektedir.

Bilgilerinizi ve görüşmenin hazırlıklarında yer almak üzere Meksika ile ticaretin kolaylaştırılması alanında muhtemel işbirliği konularının ve toplantıda gündeme getirilmesi uygun görülen hususlara ilişkin görüşlerinizin en geç 17 Ocak 2020 Cuma günü mesai bitimine kadar Birliğimize (seda.gedik@tobb.org.tr) iletilmesi gerekmektedir.

Üyelerimize duyurulur.

Meksika Türk İhraç Ürünleri Fuarı
Özbekistan Yatırım Forumu, 5-6 Mart 2020
Bosna Hersek'te Düzenlenmesi Öngörülen Enerji Konulu Konferanslar
Kefalet Senetleri Hakkında
Avrupa Birliği İşletmelerin ve KOBİ'lerin Rekabet Edebilirliği (COSME) Programı hk.
Laos'taki Özel Ekonomik Bölgeler Hk.
Petrol Endüstrisinde Milli Teknolojiler (Pemt 20) Toplantısı Hk.
Peru´da Düzenlenecek Olan Uluslararası Altın, Gümüş ve Bakır Sempozyumu
Farkındalık Semineri