.: Ürün İrtibat Noktası Bildirimi Hakkında

2020-01-07
İlgi: Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin 31.12.2019 tarih ve 34221550-100-12949 sayılı yazısı,

İlgide kayıtlı yazıda, “Düzenlenmiş Alanda Karşılıklı Tanıma Yönetmeliği” kapsamında oluşturulan Ulusal Ürün İrtibat Noktası görevinin Ticaret Bakanlığı Ürün Güvenliği ve Denetim Genel Müdürlüğü tarafından yürütülmekte olduğu ve görev kapsamında belirli bir ürün veya ürün grubuna uygulanan ulusal teknik kurallar vb. hususlarda AB üyesi ülkeler ile Türkiye arasında karşılıklı bilgi talepleri veya paylaşımları yapıldığı belirtilmektedir.

Yazıda devamla, Ürün İrtibat Noktası bildirimleri kapsamında “Litvanya’da İnşaat İşlerine Nasıl Başlanır?” konulu bir bilgilendirici e-postanın Bakanlığa ulaştığı bildirilmektedir. Konuya ilişkin detaylı bilgilere nasıl ulaşılabileceği ve Litvanya’da inşaat işlerine nasıl başlanacağına yönelik bir iş akışı şeması ekte iletilmektedir.

ek: http://www.inegoltso.org.tr/public/urun-irtibat-noktasi-bildirimi-hakkinda-2020-01-03.pdf

Üyelerimize duyurulur.

Tartı Aletleri ile İlgili Periyodik Muayene İşlemleri
İkili Odalar'a üvelik