.: Brunei'de Terunjing Serbest Bölgesi İçin Yatırım Çağrısı Hakkında

2020-01-07
İlgi: Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin 02.01.2020 tarih ve 34221550-720-8 sayılı yazısı,

İlgide kayıtlı yazıda, Brunei Darusselam Büyükelçiliğinden alınan Darusselam Enterprise (DARe) tarafından hazırlanan ilana atfen, Türk yatırımcılarının Brunei'de kurulan Terunjing Serbest Ticaret Bölgesi'nde faaliyet göstermek üzere davet edildiği ve söz konusu davete ilişkin başvuru yapabilmek için rfp@dare.gov.bn e-posta adresine "EOI-The Investment and Development of Terunjing Free Trade Zone" (Reference Number: EOI 19 14 00) konu başlığıyla bir mail atılabileceği ve ardından 13 Şubat 2020 tarihinde yerel saatle sabah 10:00'a kadar Niyet Beyanı'nın iletilebileceği kaydedilmektedir.

Yazıda devamla, söz konusu ilanda görüldüğü üzere, Brunei Hükümetinin ülkenin ekonomik yapısını çeşitlendirebilmek amacıyla enerji (petrol, doğalgaz, petrokimya), imalat (ilaç, kozmetik, tıbbi malzeme), gıda, bilgi-iletişim teknolojileri ve hizmet (restorasyon, denizcilik-marina, atık yönetimi, eğitim, sağlık) sektörlerine öncelik verdiği, fakat diğer sektörlerden yapılacak yatırımları da değerlendirecekleri belirtilmektedir.

Terunjing Serbest Ticaret Bölgesi'nin ilanı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği web sitesi (www.tobb.org.tr) sağ panelinde "Hizmetler" başlığı altındaki Uluslararası İş İmkânları/Yurtdışı Etkinlikler bölümünden temin edilebilmektedir.

Üyelerimize duyurulur.

Yetki Belgesi İşlemleri
TMGD Muafiyeti Hk.
Fas'a Gerçekleştirilecek İhracatta Uygunluk Kontrolleri
Fas Kamu İhaleleri COVID-19 Tedbiri
2020 Nefes Kredisi
Yıllık işletme Cetveli
Dolandırıcılık Vakaları
Ukrayna Tarım Arazileri Kanunu Hk.
Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti'ne İhracat
Koronavirüs önlemleri
Askıya alma / kota başvurusu
Rusya Federasyonu ve Avrasya Ekonomik Birliği Ülkeleri/Özel Menşe Şahadetnamesi (FORM-A)