.: İşyeri Tehlike Sınıfına Yapılacak İtirazlar

2019-12-05
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin 16.11.2019 tarih ve 34221550-050.06.14-11407 sayılı yazısı ile; 26.12.2012 tarihli ve 28509 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan İş Sağlığı ve Güvenliğine İlişkin İşyeri Tehlike Sınıfları Tebliği gereğince TOBB’un da üyesi olduğu iş sağlığı ve güvenliğine ilişkin işyeri tehlike sınıflarının belirlenmesinde görevli olan İşyeri Tehlike Sınıfları Komisyonunun “İşyeri Tehlike Sınıfına Yapılan İtirazların Değerlendirilmesi Prosedürü” çerçevesinde her yıl Ocak ayı içinde toplanarak çalışmalarını yürüttüğü bildirilmiştir.

Anılan prosedür gereğince, işyeri tehlike sınıflarına ilişkin itiraz taleplerinin Komisyon toplanmadan en geç 30 gün öncesine kadar TOBB aracılığı ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğüne gönderilmesi gerektiği belirtilmiştir.

Değişiklik taleplerinin İşyeri Tehlike Sınıflarına Yapılan İtirazların Değerlendirmesi Prosedürüne uygun doldurularak 29 Kasım 2019 tarihine kadar tarafımıza iletilmesi gerektiği bildirilmiştir.

Bu kapsamda, Tehlike Sınıfı Değişikliğine İlişkin Başvuru Formuna www.tobb.org.tr/MaliveSosyalPolitikalar adresinden ulaşılabilir.

Üyelerimize duyurulur.

Tartı Aletleri ile İlgili Periyodik Muayene İşlemleri
İkili Odalar'a üvelik
Bölgesel Kariyer Fuarları