.: Avrupa Birliği İşletmelerin ve KOBİ’lerin Rekabet Edebilirliği (Cosme) Programı

2019-09-26
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden alınan 24.09.2019 tarih ve 34221550-720-9486 sayılı yazısında Avrupa Birliği’nin, “İşletmelerin ve KOBİ’lerin Rekabet Edebilirliği Programı (COSME)” kapsamında, “Uluslararası Kümeleme (Clusters Go International)” konulu proje teklif çağrısı yayınlanmış olup, söz konusu proje çağrısının amacı, sektörel ve coğrafi sınırlara bağlı kalmadan kümeler ve iş ağları arasındaki işbirliğinin güçlendirmektir. Bu çağrı kapsamında, uluslararası işbirliği stratejilerinin geliştirilmesi, yeni marketler için ortak hedefler belirlenmesi ve Avrupa dışındaki ülkelerde bulunan KOBİ‘leri de içine alan uluslararası bir iş birliği ağının oluşturulması hedeflenmektedir.
Son başvuru tarihi 30 Ekim 2019 olan proje teklif çağırısına, Avrupa Komisyonu’nun (https://ec.europa.eu/easme/en/section/cosme/cos-clusint-2019-3-01-clusters-go-international) sayfasından ulaşılabilmektedir. Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı(KOSGEB), programın ulusal koordinasyonundan sorumlu kurum olarak yetkilendirilmiştir.
Söz konusu çağrıya başvuru yapılması hususunun değerlendirilmesi için bilgilerinize sunulur.

Meksika Türk İhraç Ürünleri Fuarı
Özbekistan Yatırım Forumu, 5-6 Mart 2020
Bosna Hersek'te Düzenlenmesi Öngörülen Enerji Konulu Konferanslar
Kefalet Senetleri Hakkında
Avrupa Birliği İşletmelerin ve KOBİ'lerin Rekabet Edebilirliği (COSME) Programı hk.
Laos'taki Özel Ekonomik Bölgeler Hk.
Petrol Endüstrisinde Milli Teknolojiler (Pemt 20) Toplantısı Hk.
Peru´da Düzenlenecek Olan Uluslararası Altın, Gümüş ve Bakır Sempozyumu
Farkındalık Semineri