.: Dünya Helal Zirvesi 2019 & 7. İslam İşbirliği Teşkilatı Helal Expo

2019-09-30
28 Kasım – 01 Aralık 2019 tarihleri arasında Dünya Helal Zirvesi 2019 ve 7. İslam İşbirliği Teşkilatı Helal Expo, Cumhurbaşkanlığı yüksek himayelerinde "Tüm Nesiller için Helal: Ailenin ve Gençliğin Önemi" teması ile İstanbul Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilecektir.

Dünya Helal Zirvesinde 2018 yılında 25 farklı ülkeden 60 konuşmacının sunumlarını yaptığı ve konuşmacıların yanı sıra, 25 farklı ülkeden 5000 delegenin konferansları ilgiyle takip ettiği ve birçok üniversiteden öğrencinin konferanslara ilgi gösterdiği belirtilmektedir. İslam Ülkeleri Standartlar ve Metroloji Enstitüsü (SMIIC), İslami Ticareti Geliştirme Merkezi (ICDT) ve Discover Events İşbirliği ile gerçekleştirilen 6. İslam İşbirliği Teşkilatı Helal Fuarı ise ABD, Afganistan, Avusturya, Bangladeş, Belçika, Cezayir, Fas, Filistin, Fransa, Gana, Hırvatistan, Hindistan, İngiltere, İspanya, Kamerun, Kanada, Libya, Lübnan, Maldivler, Malezya, Mısır, Nijerya, Özbekistan, Rusya Federasyonu, Sri Lanka, Suudi Arabistan, Tayland, Tunus ve Türkiye ile birlikte 35 farklı ülkeden 316 yerli ve yabancı firma stant açarak ülkeleri tanıtmış, Fuar kapsamında gerçekleşen B2B görüşmelerinde yurt dışından 200 yabancı satın almacının katılımı ile katılımcılar ve satın almacılar arasında toplantıların gerçekleştiği, zirve ve fuarı 29 Kasım - 02 Aralık 2018 tarihleri arasında 80 ülkeden 38.750 yerli ve yabancının ziyaret ettiği belirtilmektedir. Ayrıca Dünyaca ünlü İngiliz Müslüman Müzisyen ve hayırsever Yusuf İslam’ın da Dünya Helal Zirvesinde konuşmacı olarak yer aldığı ve Dünya Helal Zirvesi Konseyi adına kendisine “Dünya Barış Ödülü” takdim edildiği bildirilmiştir.

Türkiye’yi Helal piyasasının merkezi yapmayı amaçlayan Dünya Helal Zirvesi ve eşzamanlı gerçekleştirilecek olan 7.İİT Helal Fuarında kurum ve kuruluşların yanı sıra, öncelikle gıda, turizm, finans, kozmetik ve diğer ilgili sektörlerden katılımcılarla birlikte tüm dünyada farkındalığın arttırılması hedeflenen fuar ve zirve için detaylı bilgiye www.worldhalalsummit.com.tr - www.helalexpo.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz.

Üyelerimizin bilgilerine sunulur.

Fazla Mesai İşlemleri (2019/38 sayılı genelge)
Kenya'da Altın Ticaretiyle İlgili Dolandırıcılık Vakaları
9. Uluslararası Bakliyat ve Yağlı Tohumlar Konferansı