.: Basitleştirilmiş Gümrük Hattı Kapsamında Güncellenen Rusya Federasyonu Gümrük İdareleri Listesi Hk. Görüş Talebi

2019-06-27
Sayın Üyemiz,

TOBB’ den alınan yazıda, Ticaret Bakanlığı’nın yazısına atfen; Rus gümrüklerinde 01.03.2019 tarihinden itibaren başlayan reform ile Sheremetyevo Gümrük Bölgesinde elektronik beyan merkezlerinin faaliyete geçtiği, bu bağlamda 05.06.2019 tarihinden itibaren Basitleştirilmiş Gümrük Hattı (BGH) kapsamında Türkiye’ den Rusya Federasyonu’ na hava kargo yolu ile ihraç edilen ürünlerin girişinde Sheremetyevo Gümrük Bölgesindeki havacılık elektronik gümrük merkezlerinin kullanılacağı belirtilmektedir.

Bu kapsamda güncel BGH Gümrük İdareleri listesinin Türk makamları tarafından onaylanmasının beklendiği ifade edilerek, Rusya Federasyonu Gümrük Servisi’nden alınan yazı ve BGH kapsamında güncellenen Rusya Federasyonu Gümrük İdareleri ile ilgili listenin bir örneği ekte sunulmaktadır.

Bu konuda, bir örneği ekte sunulan Rusya Federasyonu Gümrük Servisi’ nden alınan yazı ve güncellenmiş gümrük idareleri listesi gayri resmi tercümesi hakkında Ticaret Bakanlığı’na iletilmek üzere, varsa görüşü olan üyelerimizin en geç 2 Temmuz 2019 günü mesai bitimine kadar birliğimize ( kubilay.simsek@tobb.org.tr ) iletilmesi gerekmektedir.

Saygılarımızla.

Gayri Resmi Tercüme link:

İkinci El Motorlu Kara Taşıtı Ticareti (Yetki Belgesl)
Ekvator Yatırım Forumu
ABD’nin İran Yaptırımları Bilgilendirme Toplantısı
1.Dakar Petrol ve Gaz Fuarı hk.
Tehlikeli Maddelerin Faaliyet Belgesi Düzenlenmesine İlişkin, Usul ve Esaslar Hakkında Yönerge
T.C. Cumhurbaşkanlığı BTYPK - Teknoloji Alanlarının Ekonomik Faaliyet Kodları İle (Nace Kodları Bazında) İlişkilendirilmesi Anketi
ogo’dan Kaynaklanan Dolandırıcılık Girişimleri
KTKB Guvernörler Kurulu Yıllık Toplantıları
2019/16 Sayılı Genelge
ÇTSO Başkanı YILMAZ'dan 19 Mayıs Atatürk'ü anma Gençlik ve Spor Bayramı Mesajı
ÇARŞAMBA TİCARET VE SANAYİ ODASI A.B.PROJE UZMANI ARIYOR...!!!
Askıya Alma ve Kota Başvuruları
Tehlikeli Maddelerin Karayoluyla Taşınması Hakkında Yönetmelik
Nijer işadamının kuracağı fabrikalar için Türkiye’den ihtiyaç duyduğu teçhizat listesi