.: Basitleştirilmiş Gümrük Hattı Kapsamında Güncellenen Rusya Federasyonu Gümrük İdareleri Listesi Hk. Görüş Talebi

2019-06-27
Sayın Üyemiz,

TOBB’ den alınan yazıda, Ticaret Bakanlığı’nın yazısına atfen; Rus gümrüklerinde 01.03.2019 tarihinden itibaren başlayan reform ile Sheremetyevo Gümrük Bölgesinde elektronik beyan merkezlerinin faaliyete geçtiği, bu bağlamda 05.06.2019 tarihinden itibaren Basitleştirilmiş Gümrük Hattı (BGH) kapsamında Türkiye’ den Rusya Federasyonu’ na hava kargo yolu ile ihraç edilen ürünlerin girişinde Sheremetyevo Gümrük Bölgesindeki havacılık elektronik gümrük merkezlerinin kullanılacağı belirtilmektedir.

Bu kapsamda güncel BGH Gümrük İdareleri listesinin Türk makamları tarafından onaylanmasının beklendiği ifade edilerek, Rusya Federasyonu Gümrük Servisi’nden alınan yazı ve BGH kapsamında güncellenen Rusya Federasyonu Gümrük İdareleri ile ilgili listenin bir örneği ekte sunulmaktadır.

Bu konuda, bir örneği ekte sunulan Rusya Federasyonu Gümrük Servisi’ nden alınan yazı ve güncellenmiş gümrük idareleri listesi gayri resmi tercümesi hakkında Ticaret Bakanlığı’na iletilmek üzere, varsa görüşü olan üyelerimizin en geç 2 Temmuz 2019 günü mesai bitimine kadar birliğimize ( kubilay.simsek@tobb.org.tr ) iletilmesi gerekmektedir.

Saygılarımızla.

Gayri Resmi Tercüme link:

Çekya Hak.
Macaristan Hak.
Kişisel Verileri Koruma Kurulu - Birliğimizin Veri Sorumluları Siciline (Sicil) kayıt sürelerinin uzatılması hk
Brezilya Yatırım Forumu 2019
Dolandırıcılık Hak.
Abhazya TSO ile işbirliği hk.
Plastik Poşet Uygulamaları
Türkiye-Romanya Karma Ekonomik Komisyon (KEK) 27. Dönem Toplantısı
Türkiye – Çek Cumhuriyeti Çalışma Yemeği
Fiyat Etiketi Mevzuatı
AB Ülkelerine Kuru İncir/Fındık/ Antep Fıstığı İhracatı
Plastik Poşetlerin Ücretlendirilmesi Uygulaması Hk.
Saraybosna Helal Fuarı
İş Dünyası için Kişisel Verilerin Korunması Kanunu'na Uyum Kılavuzu
İkinci El Motorlu Kara Taşıtı Ticareti (Yetki Belgesl)