.: Basitleştirilmiş Gümrük Hattı Kapsamında Güncellenen Rusya Federasyonu Gümrük İdareleri Listesi Hk. Görüş Talebi

2019-06-27
Sayın Üyemiz,

TOBB’ den alınan yazıda, Ticaret Bakanlığı’nın yazısına atfen; Rus gümrüklerinde 01.03.2019 tarihinden itibaren başlayan reform ile Sheremetyevo Gümrük Bölgesinde elektronik beyan merkezlerinin faaliyete geçtiği, bu bağlamda 05.06.2019 tarihinden itibaren Basitleştirilmiş Gümrük Hattı (BGH) kapsamında Türkiye’ den Rusya Federasyonu’ na hava kargo yolu ile ihraç edilen ürünlerin girişinde Sheremetyevo Gümrük Bölgesindeki havacılık elektronik gümrük merkezlerinin kullanılacağı belirtilmektedir.

Bu kapsamda güncel BGH Gümrük İdareleri listesinin Türk makamları tarafından onaylanmasının beklendiği ifade edilerek, Rusya Federasyonu Gümrük Servisi’nden alınan yazı ve BGH kapsamında güncellenen Rusya Federasyonu Gümrük İdareleri ile ilgili listenin bir örneği ekte sunulmaktadır.

Bu konuda, bir örneği ekte sunulan Rusya Federasyonu Gümrük Servisi’ nden alınan yazı ve güncellenmiş gümrük idareleri listesi gayri resmi tercümesi hakkında Ticaret Bakanlığı’na iletilmek üzere, varsa görüşü olan üyelerimizin en geç 2 Temmuz 2019 günü mesai bitimine kadar birliğimize ( kubilay.simsek@tobb.org.tr ) iletilmesi gerekmektedir.

Saygılarımızla.

Gayri Resmi Tercüme link:

Meksika Türk İhraç Ürünleri Fuarı
Özbekistan Yatırım Forumu, 5-6 Mart 2020
Bosna Hersek'te Düzenlenmesi Öngörülen Enerji Konulu Konferanslar
Kefalet Senetleri Hakkında
Avrupa Birliği İşletmelerin ve KOBİ'lerin Rekabet Edebilirliği (COSME) Programı hk.
Laos'taki Özel Ekonomik Bölgeler Hk.
Petrol Endüstrisinde Milli Teknolojiler (Pemt 20) Toplantısı Hk.
Peru´da Düzenlenecek Olan Uluslararası Altın, Gümüş ve Bakır Sempozyumu
Farkındalık Semineri