.: T.C. Cumhurbaşkanlığı BTYPK - Teknoloji Alanlarının Ekonomik Faaliyet Kodları İle (Nace Kodları Bazında) İlişkilendirilmesi Anketi

2019-06-26
SAYIN ÜYEMİZ

İlgi: T.C. Cumhurbaşkanlığı Bilim, Teknoloji ve Yenilik Politikaları Kurulunun 41712581-622.03-E.103501 sayılı yazısı.

İlgi'de kayıtlı yazıda, 10/7/2018 tarihli ve 1 sayılı "Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi" ile bilim, teknoloji ve yenilik ile ilgili alanlarda Cumhurbaşkanınca alınacak kararlar ve oluşturulacak politikalarla ilgili öneriler geliştirmek amacıyla Bilim, Teknoloji ve Yenilik Politikaları Kurulu (BTYPK) kurulmuştur.

BTYPK'nın görev ve yetkileri arasında bölgesel ve küresel rekabette mukayeseli üstünlük kazandıracak alanları tespit edip bu alanlara yönelik tavsiyelerde bulunmak; bilim ve teknoloji alanındaki araştırma ve geliştirme politikalarının ekonomik kalkınma, sosyal gelişme ve milli güvenlik hedefleri doğrultusunda tespit edilmesi, yönlendirilmesi ve koordinasyonunun sağlanması amacıyla altyapı, insan kaynağı ve diğer tüm kaynakların geliştirilmesine yönelik araştırmalar yaparak öneriler oluşturmak yer almaktadır. Ayrıca, sanayimizin ithalat bağımlılığını azaltacak, rekabet gücünü artıracak programların hayata geçirilmesi ile amacıyla çalışmalar yürütmek bulunmaktadır. Bu konular da dahil olmak üzere görev alanlarına giren tüm konularda Bakanlıklar, kurum ve kuruluşlar, sivil toplum ve sektör temsilcileri, alanında uzman kişilerin görüşü alınarak uygulanan politikalar ve gelişmeler izlenmekte, yapılan çalışmalarla ilgili Sayın Cumhurbaşkanımıza rapor sunulmaktadır.

Yürütülmekte olan çalışmalar ile; Ar-Ge ve yenilik faaliyetleri yapan kurum ve kuruluşlarımızın kendi bünyelerinde sahip olduğu bilgi birikimi ve teknolojik yetkinliklerinin, işbirliği oluşumlarıyla ve yenilikçi ürün hedefleriyle en hızlı biçimde ulusal ölçekte faydaya dönüştürülmesi, diğer bir ifadeyle ekonomiye yüksek katma değer olarak dönmesine yönelik faaliyetlere ivme kazandırılması hedeflenmektedir. Bahsekonu bu süreçlerde özel sektörün liderliğinin sağlanması Kurul tarafından önemsenmektedir.

Bu çerçevede, sektörlerin önünü açabilecek temel gelişme alanları, Ar-Ge çalışmasına ihtiyaç duyulan konular, geliştirilmesi gereken teknoloji ve ürünler ile önümüzdeki dönemde odaklanılması gereken öncelikli teknoloji alanlarının belirlenmesine yönelik analiz çalışmaları yürütülmektedir. Bu kapsamda, kurul tarafından nitel ve nicel analizler sonucu belirlenen 27 öncü teknoloji alanının ekonomik etkilerinin çözümlenmesi amacıyla, "Teknoloji Alanlarının Ekonomik Faaliyet Kodları ile (NACE Kodları bazında) İlişkilendirilmesi" konulu çevrimiçi bir anket çalışması gerçekleştirilecektir. Ankete "https://anket.tubitak.gov.tr/index.php?sid=66451〈=tr" bağlantısı aracılığıyla erişilebilmektedir.
İşbu ankete özel sektör kuruluşları tarafından verilecek cevaplar; kritik teknolojilerin ekonomik değer/etkilerinin doğru ve güvenilir şekilde ölçülebilmesi, veriye dayalı olarak mevcut durum tespitlerinin yapılabilmesi ve bu sayede geleceğe dair adımların atılması süreçlerinin etkin şekilde yürütülmesi açısından önem arz etmektedir.

Söz konusu anketin, özel sektör kuruluşları bünyesindeki Ar-Ge ve yenilik yöneticilerine uygulanması planlanmaktadır. Ankete 30 Haziran 2019 Cuma günü saat 18:00'e kadar katkı sağlayabilirsiniz.

Bilgilerinize sunarız.

Anket:
"https://anket.tubitak.gov.tr/index.php?sid=66451〈=tr"

Çekya Hak.
Macaristan Hak.
Kişisel Verileri Koruma Kurulu - Birliğimizin Veri Sorumluları Siciline (Sicil) kayıt sürelerinin uzatılması hk
Brezilya Yatırım Forumu 2019
Dolandırıcılık Hak.
Abhazya TSO ile işbirliği hk.
Plastik Poşet Uygulamaları
Türkiye-Romanya Karma Ekonomik Komisyon (KEK) 27. Dönem Toplantısı
Türkiye – Çek Cumhuriyeti Çalışma Yemeği
Fiyat Etiketi Mevzuatı
AB Ülkelerine Kuru İncir/Fındık/ Antep Fıstığı İhracatı
Plastik Poşetlerin Ücretlendirilmesi Uygulaması Hk.
Saraybosna Helal Fuarı
İş Dünyası için Kişisel Verilerin Korunması Kanunu'na Uyum Kılavuzu
İkinci El Motorlu Kara Taşıtı Ticareti (Yetki Belgesl)