.: Venezuela da Yatırım İmkanları

2019-05-16
Sayın Üyemiz, TOBB’dan borsamıza gönderilen 13.05.2019 tarih ve 4991 sayılı yazıda;

Ticaret Bakanlığı nın ilgide kayıtlı yazısı ile Karakas Ticaret Müşavirliğimizden alınan bir yazıya atfen, Venezuela Dış Ticaret ve Uluslararası Yatırım Bakanı Sn. Yomana Koteich ile bir görüşme gerçekleştirildiği, yapılan görüşmede Sn. Koteich in, Türkiye başta olmak üzere, dost ülkelerin ekonomik işbirliği katkılarını daha da artırmalarını beklediklerini, bu işbirliği karşılığında kendilerinin de her zamankinden daha fazla teşvik ve fırsatlar sağlayacaklarını bildirmektedir. Yazıda devamla, tarım-gıda, otomotiv, ormancılık, turizm ve tekstil başta olmak üzere öncelikli alanları belirlediklerini ve bu alanlarda Türk yatırımcılarla her türlü pazarlığa açık olduklarını ve firmalarımızın her bir talebi ile bizzat ilgilenileceğini ve üretimini durdurarak Venezuela yı terk eden Goodyear firmasının fabrikasının Petlas ya da başka bir Türk firmasına verilebileceğini, büyük yatırımlarla yenilenmesine rağmen yeterince gemi trafiği sağlayamayan La Guaira Limanı nda tamamen Türkiye nin kontrolünde ve yönetiminde özel bir bölge tahsis edebileceğini, başta tekstil sektöründe olmak üzere atıl durumda olan bazı fabrikaların Türk firmalarına devredebileceğini, Türkiye ye özel turizm bölgeleri ve/veya oteller tahsis edilebileceği belirtilmektedir.

Bilgilerinizi rica ederiz.

Saraybosna Helal Fuarı
İş Dünyası için Kişisel Verilerin Korunması Kanunu'na Uyum Kılavuzu
İkinci El Motorlu Kara Taşıtı Ticareti (Yetki Belgesl)
Ekvator Yatırım Forumu
ABD’nin İran Yaptırımları Bilgilendirme Toplantısı
1.Dakar Petrol ve Gaz Fuarı hk.
Tehlikeli Maddelerin Faaliyet Belgesi Düzenlenmesine İlişkin, Usul ve Esaslar Hakkında Yönerge
Basitleştirilmiş Gümrük Hattı Kapsamında Güncellenen Rusya Federasyonu Gümrük İdareleri Listesi Hk. Görüş Talebi
T.C. Cumhurbaşkanlığı BTYPK - Teknoloji Alanlarının Ekonomik Faaliyet Kodları İle (Nace Kodları Bazında) İlişkilendirilmesi Anketi
ogo’dan Kaynaklanan Dolandırıcılık Girişimleri
KTKB Guvernörler Kurulu Yıllık Toplantıları
2019/16 Sayılı Genelge
ÇTSO Başkanı YILMAZ'dan 19 Mayıs Atatürk'ü anma Gençlik ve Spor Bayramı Mesajı
ÇARŞAMBA TİCARET VE SANAYİ ODASI A.B.PROJE UZMANI ARIYOR...!!!
Askıya Alma ve Kota Başvuruları