.: Cezayir Pazarına Giriş Hakkında

2019-03-28
T.C. Ticaret Bakanlığı yazısına istinaden, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nden (TOBB) alınan bir yazıda; Cezayir hükumetinin uygulamakta olduğu ilave gümrük vergilerinin yüksekliğine ilişkin olarak, Ticaret Bakanlığı tarafından Cezayir ile ihracatçılarımızın Pazar payının korunması ve artırılması için Cezayir makamları ile görüşmelerin gerçekleştirildiği ifade edilmektedir.

Ayrıca, Cezayir Ticaret Müşavirliğimizden alınan bir yazıda: 1 Ocak 2018 tarihinden geçerli olmak üzere 851 ürünün Cezayir'e tüm ülkelerden yapılan ithalatına yasak getirildiği, daha sonra Cezayir Ticaret Bakanlığı tarafından ithali yasak olan ürünlerin listesinin güncellenerek yasak olan ürün sayısının 877'ye çıkarıldığı, 26 Ocak 2019 tarihinde Ticaret Bakanlığınca alınan bir kararla bahse konu ithalat yasaklarının kaldırıldığı, yerine yerli üretimi korumak amaçlı ve geçici olarak %30-%200 oranında değişen ek gümrük vergisi getirildiği, İthalat yasaklarını kaldıran ve yerine ek gümrük vergisi getirilmesini öngören düzenlemenin 27 Ocak 2019 tarihinde Cezayir Resmi Gazetesinde yayımlandığı, ifade edilmektedir.

Söz konusu kararın bir örneğine ve hangi ürünlere ne kadar ek gümrük vergisi getirildiğine ilişkin notaya, TOBB web sayfası (www.tobb.org.tr) "Hizmetler" başlığı altındaki "Uluslararası İş İmkânları/Ülke Duyuruları" bölümünden ulaşılabileceği belirtilmektedir.

ogo’dan Kaynaklanan Dolandırıcılık Girişimleri
KTKB Guvernörler Kurulu Yıllık Toplantıları
2019/16 Sayılı Genelge
ÇTSO Başkanı YILMAZ'dan 19 Mayıs Atatürk'ü anma Gençlik ve Spor Bayramı Mesajı
ÇARŞAMBA TİCARET VE SANAYİ ODASI A.B.PROJE UZMANI ARIYOR...!!!
Askıya Alma ve Kota Başvuruları
Tehlikeli Maddelerin Karayoluyla Taşınması Hakkında Yönetmelik
Nijer işadamının kuracağı fabrikalar için Türkiye’den ihtiyaç duyduğu teçhizat listesi
İstanbul Ticaret Odası tarafından 2019 yılında düzenlenecek fuarlar