.: Tayland Kağıt Dolandırıcılığı

2019-03-28
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden alınan yazıda, T.C. Ticaret Bakanlığı’nın yazısına atfen, son zamanlarda Tayland’dan kağıt ve kağıt ürünleri ithalatı yapmak isteyen ülkemiz firmalarının dolandırıldıklarına ilişkin şikayetler ile bu ürünlerin Tayland’dan ithalatına ilişkin başvuru sayısında yaşanan artışa dikkat çekilerek, internette yoğun şekilde Tayland’dan ucuz kağıt ve kağıt ürünleri satıldığına dair yanıltıcı haberlere yer verildiğinin tespit edildiği; söz konusu haberlere inanan iş insanlarının internetten yaptıkları araştırmalar neticesinde, profesyonelce hazırlanmış internet sitelerine sahip sahte şirketlerle, düşük fiyatlara kağıt ve kağıt ürünleri ithalatı konusunda anlaştıkları ve anlaşılan tutarın büyük kısmını peşin ödedikleri ve bu şekilde dolandırıldıklarının belirlendiği; buna mukabil Tayland kağıt sektöründe 70/80 gram metrekare A4 kağıdının FOB değerinin yaklaşık 2,5 ABD doları olduğu, ancak sahte şirketlerin internet sitelerinde söz konusu fiyatın 1 ABD dolarının altında olduğunun görüldüğü belirtilmektedir.

Bu itibarla, Tayland’da kağıt sektörü ile ilgili olarak detaylı bilgi alınabilecek derneğe ilişkin iletişim bilgileri ve Tayland’da faaliyet gösteren kağıt üreticilerinin listesine aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

ogo’dan Kaynaklanan Dolandırıcılık Girişimleri
KTKB Guvernörler Kurulu Yıllık Toplantıları
2019/16 Sayılı Genelge
ÇTSO Başkanı YILMAZ'dan 19 Mayıs Atatürk'ü anma Gençlik ve Spor Bayramı Mesajı
ÇARŞAMBA TİCARET VE SANAYİ ODASI A.B.PROJE UZMANI ARIYOR...!!!
Askıya Alma ve Kota Başvuruları
Tehlikeli Maddelerin Karayoluyla Taşınması Hakkında Yönetmelik
Nijer işadamının kuracağı fabrikalar için Türkiye’den ihtiyaç duyduğu teçhizat listesi
İstanbul Ticaret Odası tarafından 2019 yılında düzenlenecek fuarlar